כפר שמריהו - הודעות ועידכונים 31.01.19

31/01/2019

הרב אורי איינהורן – המשך כהונה
    לאחרונה התגלתה מחלוקת בקרב חברי המועצה הדתית וועד בית הכנסת באשר להמשך העסקתו של הרב אורי איינהורן.
    עצומה חתומה ע"י 470 תושבים הוגשה לראש המועצה המקומית ולראש המועצה הדתית, ובה תמיכה בהמשך העסקתו של הרב.
    אני מאמין בשימור הסטטוס קוו בכפר.  בבואי לשקול סוגיות מעין אלו אני רואה את כלל הקהילה לנגד עיניי.
    אמש קיימתי ישיבה עם נציגי וועד בית הכנסת וחברי המועצה הדתית. הצגתי בפניהם את משנתי זו.
    התנהל רב-שיח ענייני, בעקבותיו התקבלו ההחלטות הבאות:

1. באחריות ועד בית הכנסת לגבש תקנון הקובע את עבודת הרב, יעדים ומדדים.
    2. כהונת הרב תוארך בשנתיים, לקראת תום התקופה יתקיים תהליך בחירת רב בשקיפות מלאה.

בנימה אישית, אני שמח לבשר על המשך כהונתו של הרב אורי בקהילתנו, וכן על שיתוף הפעולה עם המועצה הדתית ועם ועד בית הכנסת.

מתחם שביל השקד
    לפני כשבוע נערך כנס תושבים לתושבי מתחם שביל השקד, בנוכחות חברי המועצה, מהנדסת המועצה ויועצים משפטיים.
    במהלך הכנס הוצגה בפני התושבים האפשרות של חיבור רחוב הזמר העברי לשביל השקד.
    הרעיון לחבר את רחוב הזמר העברי לשביל השקד היה יוזמה של עיריית הרצליה. זאת במטרה לאפשר הקטנת עומסי התנועה ביציאה הדרומית של הרצליה ב'
    על ידי מתן אפשרות לדיירים באזור רחוב המסילה להתחבר לציר איילון ברמפה של רחוב המעפילים.
    המשמעויות הנובעות ממהלך שכזה הוצגו בפני תושבי מתחם שביל השקד והן: עומסי תנועה, פגיעה באיכות החיים, ירידה בערך הנכסים והפיכת המתחם לחלק בלתי נפרד מהרצליה.
    כלל תושבי המתחם הסכימו כי יש לעצור את המהלך האמור.

בהמשך לכנס זה נערכה ישיבת מועצה והתקבלה החלטה, פה אחד, כי המועצה תפעל בכל דרך לעצירת יוזמה זו.
    כפי שהתחייבתי, כל התהליך יבוצע בשקיפות מלאה תוך שיתוף התושבים

הסכם עם אגודת המים
    אני שמח לבשר כי בהתאם להסכם שנחתם בין המועצה לבין אגודת המים, העבירה האגודה את התשלום הראשון בסך 5 מיליון ש"ח עבור השתתפותה במימון פרויקט תשתיות הביוב.
    ברצוני לציין כי חברי אגודת המים, בראשות רמי נוימן מנכ"ל האגודה, ודוד פייטן יו"ר האגודה, התנהלו במקצועיות רבה ובאחריות, וברצוני להודות להם על כך.
    יחד, בשיתוף פעולה מלא עם אגודת המים נוכל לסיים את פרויקט תשתיות הביוב בהקדם.

מגרש הכדורגל – דשא סינטטי
    לאחרונה שיפצה המועצה את מגרש הכדורגל (הדשא הסינטטי) הצמוד לביה"ס.
    עלות השיפוץ, כחצי מיליון ₪, מומנה מכספי מפעל הפיס.
    לאור הבלאי הגבוה במגרש, ועל מנת לשמור אותו לייעודו המקורי, המגרש ישמש אך ורק למשחקי כדורגל.
    לפיכך, הורים תושבי הכפר, המעוניינים לערוך מסיבות יום הולדת לילדיהם, ו/או אירועים אחרים, מוזמנים לשכור את מתחם בית סניור הצמוד לבית וייל.
    לפרטים נוספים אנא פנו למזכירות בית וייל.

תאורה בכפר
    לאור המצב הכספי, המועצה נוקטת במהלכים רבים של התייעלות.
    כחלק ממהלכי ההתייעלות במחלקת אחזקה, המחלקה מבצעת ניסויים בצמצום התאורה במתקנים ציבוריים.
    אחד מהניסויים בוצע במגרש הכדורסל בבית הספר בו צומצמו שעות התאורה עד לשעה 20:00 במקום 22:00 (בניסוי הראשוני צומצמו לשעה 18:00).
    תושבים המעוניינים לשחק במגרש לאחר השעה 20:00 מוזמנים לפנות למועצה.
    המועצה מעוניינת לקבל הערות/הארות/הצעות מן התושבים על מנת לתת את השירות הטוב ביותר לתושבים
    .

ארנונה
    צו הארנונה לשנת 2019, אשר אושר במליאת המועצה בתאריך דצמבר 2018, ונשלח לתושבים בדואר.

מי אשר ישלם ארנונה מראש,  עד ל-31 בינואר 2019, כפי שרשום בחשבון אשר נשלח, באמצעות האינטרנט, יזכה להנחה.
    הערה: מי שלא קיבל לתא הדואר את הוראת צו הארנונה, מתבקש לפנות בהקדם לברור במועצה.

מרכז וויל

אירועים קהילתיים

קבלת שבת קהילתית

נשף פורים קהילתי

הרצאה מפי מיכל דליות
    לרכישת כרטיסים הקלק כאן

הכח הירוק:
    בדגימה שבוצעה לפסולת מחזור אריזות (פחים כתומים) נמצאו כמויות גדולות של פסולת מחזור נייר טכסטיל וצעצועים שאינן מיועדות להשלכה בפח הכתום.
    במידה וכמויות הפסלות שאינן לאריזות תהיינה גבוהות מן המותר המועצה יכולה להיקנס ע״י המשרד להגנת הסביבה.
    אנו מבקשים בכל לשון של בקשה להקפיד על השלכת כל סוג פסולת למיכל היעודי שלו.
    לדו"ח דגימה בודדת לרשות מקומית לחצו כאן

לאן מפרידים את הפסולת ומה נכנס לפחי המחזור המרכזיים?

תהלוכן האורן

המועצה המקומית כפר שמריהו: אתר האינטרנט /  דף הפייסבוק /  ערוץ היוטיוב /  טוויטר
    רחוב קרן היסוד 18 כפר שמריהו 46910 * טל' 09-9506699moatza@kfar.org.il