הודעות ועדכונים 26.2.2014

לתושבי כפר שמריהו שלום,

להלן מספר עדכונים:

קידום מערכת הביוב המרכזי

• ביום שני השתתפתי בישיבה של וועדת הפנים לקידום הצעת חוק לדחיית חובת התאגוד למים וביוב.
    • בוועדה עברה בהצבעה הצעות חוק של הממשלה ושל הח"כים לדחיית חובת התאגוד בשנה, עד לסוף שנת 2014. הודגש בסיכום שאסור להפעיל כל עיצומים על הרשויות, אשר טרם התאגדו.
    • אנו מתקדמים בדבקות ובנחישות לקבל בחזרה את העצמאות בניהול משק המים והביוב.
    • במהלך תקופה זו אנו מקווים לקבל אישור לקביעת אגרות והיטלים, אשר יאפשרו לנו להקים מערכת ביוב מרכזי וחיבור לפתרונות קצה. אנו רוצים שהמועצה המקומית ואגודת המים יקימו, יתחזקו ויפעילו מערכות מים וביוב איכותיות לרווחת התושבים כולם.
    • בעניין זה אנו חייבים להודות לחברי וועדת הפנים, בראשות ח"כ מירי רגב, אשר עומדים לצדנו לאורך כל הדרך.
    • לא נרפה. אמשיך ללוות את עבודת ההכנה של משרדי הממשלה ושל השלטון המקומי לקראת הדיונים הבאים ולקבע את העצמאות שלנו כחלק מכל הסכם מתהווה.

עבודות תשתית מתוכננות

• בחודשים פברואר – אפריל 2014 תקים המועצה מגרש ספורט חדש במערב ביה"ס היסודי, ליד שביל התפוזים.

• מיד לאחר פסח הקרוב תבצע המועצה עבודות תשתית ברחובות הזורע (בין רחוב קרן היסוד לרחוב הקוצר), התלמים, הרקפות, הנרקיסים והדקלים. העבודות יכללו הכנת מערכת ביוב, חידוש צנרת מים, הסדרת חשמל, בזק וכבלים וסלילת כבישים ומדרכות חדשים.

הפסקת פעילות שדה התעופה

• היום 26.02.14 ניתן פסק דין, אשר קיבל את עמדת התושבים והרשויות המקומיות וקבע, כי שדה התעופה אמור להפסיק פעולתו באפריל 2015 (כפי שנקבע ע"י הרשויות), ובמידה שתימשך פעילות בשדה לאחר מועד זה, ובהיעדר שינוי מהותי בנסיבות לעומת המצב כיום, היועץ המשפטי לממשלה יהיה אמור להורות על הגשת כתבי אישום והפעלת סמכויות פליליות כלפי רשות שדות התעופה והמשתמשים בשדה.
    • בשורה התחתונה – פסק דין חשוב. זו הפעם הראשונה שנפסק כי השדה בלתי חוקי. גם עוגנה בפסק דין התחייבות משרד התחבורה להפסיק הפעילות באפריל 2015.

כביש 531/20

• העבודה מתקדמת ובכוונת נתיבי ישראל להשלים את העבודות עד לסוף 2016.
    • בשבועות האחרונים אנו פועלים מול גופי התכנון, מול חברת נתיבי ישראל (מע"צ) ומול הקבלן המבצע להסדרה מיטבית של ההפרדות האקוסטיות, של התכנון הנופי ובעיקר של תכנון תוואי המסילה המתפנה.
    • מאחר ומסילת הברזל הקיימת תועתק לתוואי הכביש, אנו מבקשים שהשטח המתפנה יועבר אלינו לאחר פינויו מכל מפגע, ויעמוד לשימוש הציבור הרחב.

ביטחון אישי וציבורי

• המועצה התקינה בכפר עשרות מצלמות העוקבות בכל שעות היממה על נכנסים ויוצאים וכן על פעילות במספר צמתים.
    • במהלך השנה האחרונה בזכות מערך המצלמות השגנו הרתעה ומשטרת ישראל הצליחה לפענח עברות.
    • אנו רוצים להרחיב את שעות התצפית ומבקשים מתנדבים לאיוש המוקד בשעות הלילה. נא לפנות בנושא לקב"ט הישוב, יגאל רדה בטלפון 0577707777.

מפגע תברואתי

אנו חוזרים ומזהירים כי במכולת נתן, ברחוב הנוטע, נמצאו בביקורות השוטפות מפגעים תברואתיים כגון: שיווק מוצרים פגי תוקף, אכסון לא תקין, עירוב מוצרים ברי החזרה עם מוצרים למכירה וכדו'.

הזמנה לאירועים

• מופע מחווה לאריק אינשטיין
      יום רביעי 5.3.14 בשעה 19:30 באודיטוריום וייל. הכניסה חופשית

• הרצאה להורים - "הכח ההורי"
      יום שישי 7.3.14 בשעה 08:30  באולם שעורה באשכול גני הילדים

• עדלאידע – תהלוכת פורים
      יום שישי 14.3.14 בשעה 08:30 מהכניסה לקרית החינוך (שביל התפוזים)

• קריאת מגילה בבית הכנסת "היכל הבנים"
      מוצאי שבת 15.3.14 בשעה 18:30, ומסיבת ילדים עם קוסם ופרסים בשעה 19:30.

• אירוע יום האישה הבינלאומי - סרט והרצאה לנשות הכפר
      יום חמישי 20.3.14 בשעה 20:00 באודיטוריום וייל