הודעות ועדכונים 13.11.2014

13/11/2014

תושבי כפר שמריהו שלום רב,

להלן מס' הודעות ועדכונים:

עבודות תשתית

רחוב התלמים:

• הקטע המזרחי לקראת סיום. אחרי תקופת אי נוחות לדיירי הרחוב, התוצאה נראית יפה.
    • בקטע שבין רחוב דרך השדות לרחוב הזורע - בשבוע הקרוב תמשכנה העבודות. אם מזג האוויר יאפשר זאת, ישלימו את כל עבודות ההטמנה ויחלו בסלילה.
    • רחוב התלמים יהיה סגור לתנועה ברוב שעות היום.

רחוב הזורע, בין רחוב קרן היסוד לרחוב הקוצר:

• השבוע לא צפויה עבודה בדרך.
    • דיירי רחוב הזורע מתבקשים שלא לחנות ברחוב בשעות היום ובלילה להחנות במקביל למדרכה.

פיתוח צומת רחוב המעפילים, דרך השדות ושביל השקד וקטע רחוב המעפילים עד למסילת הברזל

כחלק מתוכנית כביש 20, על חברת נתיבי ישראל לסלול מחדש את הצומת, לרבות מעגל תנועה.

עד היום התנגדה הנהלת רכבת ישראל לאשר את תחילת העבודות. בעקבות פגישות שלי עם הנהלת נתיבי ישראל ומנכ"ל הרכבת, נערך השבוע דיון נוסף, אשר בו סוכם שהרכבת תסיר את התנגדותה ונתיבי ישראל יורו לקבלן להתחיל בביצוע.

לאחר השלמת סלילת הדרכים, הפעלת מעגל התנועה תהייה הדרגתית: תחילה כניסוי מבוקר ובהמשך, במידה ויתברר מעל לכל ספק שאין בעיות בטיחות באזור מסילת הברזל, יוסדר כדרך קבע.

ארוח חיילי גדוד תבור במתקני היישוב

ביום שני הקרוב ה- 17.11.14 נארח במתקני היישוב את לוחמי גדוד תבור (כ- 350 לוחמים ולוחמות).

בבוקר החיילים יקיימו תחרויות ספורט בבית הספר בעידוד התלמידים. בשעות הצהריים יעברו לפעילות במועדון הספורט ובערב יקיימו ערב גדודי עם ארוחת ערב והופעת אמן באולם הספורט במרכז וייל.

הרצאה בנושא חילוץ והצלה

ביום חמישי ה-27.11.14 בשעה 20:00 תתקיים הרצאה בבית העם ברשפון בנושא חילוץ והצלה.

המרצה חיליק מגנוס הקים את היחידה לחילוץ נעדרים, עומד בראשה בעשר השנים האחרונות וחילץ מטיילים רבים ממקומות נידחים בעולם.

כרטיסים בערב ההרצאה במחיר 25 ₪ לאדם (חיילים ללא תשלום בהצגת תעודת חוגר).

תהלוכן האורן - הוראה מחייבת

טוואי התהלוכה (או תהלוכן האורן) הוא עש נפוץ בכל הארץ שגורם למפגע קשה בחורשות, ביערות ובחצרות פרטיות, אשר בהם גדלים עצי אורן.

על פי חוק העזר לכפר שמריהו (מניעת מפגעים) התשס"ח-2008, פרק י"ב, מי שיש בחצרו עצי אורן חייב לבצע טיפול מקדים ע"י מדביר מוסמך. הטיפול חייב להתבצע בחודשים נובמבר-דצמבר.

מדביר המועצה עומד לרשותכם: ברק אריאלי 054-4901628, מחיר מומלץ לטיפול – 50 ₪ לעץ (כולל מע"מ).

פרטים נוספים באתר המועצה.

ערב שירה עם פרלמנט העמק - תודות ותמונות

ביום שישי ה- 7.11.14 נערך במרכז וייל ערב שירה עם פרלמנט העמק. כ-700 אנשים נהנו משירי ארץ ישראל הטובה, כיבוד, שתיה ואווירה שמחה.

תודה רבה לבוסי ורמי מרדור על היוזמה ותודה לצוות מרכז וייל על ההערכות, הארגון וליווי הערב.

לתמונות נוספות

הצופים שבט ני"ר - טיול פתיחת שנה (פתי"ש)

בסופ"ש שעבר יצא כ-140 חניכי שבט ני"ר לטיול פתיחת שנה בכרמל - טיילו בחורשת הארבעים, במסלול נחל כלח, ערכו הפעלות ותחנות צופיות. הטיול עבר בהנאה ובהצלחה. תודה למרכזים שניר ונעמה וכמובן למתנדבות הדס ויעל.

לתמונות נוספות

יום ההליכה העולמי

ביום שלישי ה-11.11.14 ציינו את יום ההליכה העולמי בצעידה בחוף הים הרצליה. תודה רבה להורים על התמיכה והסיוע, תודה לצוות החינוך הגופני של בית הספר.

טרום בכורה במרכז וייל