אגרת לתושב 5/3/20

9/03/2020

עדכון בנושא הקורונה:
עדכון קורונה 5/3/2020

לצערי נאלצנו לקבל החלטה קשה ולבטל את העדלאידע אשר היתה אמורה להתקיים מחר בבית הספר.
ההחלטה נתקבלה תוך מחשבה והתייעצות עם גורמים מקצועיים.
משיחות אשר קיימתי אמש עם הגורמים הרלוונטיים נאמר לי כי ההנחיות יוחמרו ויכללו סעיף כדלקמן:

חל איסור השתתפות בהתכנסויות מעל 100 איש לאנשים שחזרו מכל יעד בחו״ל ב-14 הימים האחרונים.
(סעיף כאמור אכן התווסף הבוקר להנחיות באתר משרד הבריאות).

בקהילה שלנו חברים אשר חזרו מחו״ל ומיעוטם לא מקיים אחר הוראות צו הבידוד.
האירועים הקהילתיים חשובים לנו מאוד אך בטיחות הקהילה חשובה יותר.

אני נוקט בכל הצעדים אשר ידחו ככל הניתן את הסיכון לסגירת שערי בית הספר.
המועצה נוקטת בסטנדרטים מחמירים יותר בכל הנוגע לבטיחות ילדינו.

הערב תוכננה להתקיים הרצאה של עינת נתן בבית וייל.
המרצה שבה מחו״ל ואינה יכולה להשתתף באירועים המונים מעל 100 איש על פי הנחיות משרד הבריאות.
אי לכך ההרצאה נדחתה. בית וייל יעדכן על מועד חלופי להרצאה.

יחידת החילוץ

אתמול, 4/3/2020, ערכה יחידת החילוץ אימון תקופתי.

מתנדבי היחידה, בפיקודו של שי רז, התאמנו בפינוי נפגעים מאתר הרס.

האימון נערך בבסיס פיקוד העורף בצריפין ובשיתוף פעולה עם גורמי הפיקוד.

צילום - פרטי

מרכז וייל לתרבות

הכח הירוק

קומפוסטרים
משבר האקלים כבר כאן, לא מדובר בתחזיות רחוקות טווח, אפשר כבר להרגיש את מזג האוויר שמשתגע בכל מקום על פני הכוכב. זה הזמן שלנו להתעורר ולהתחבר חזרה לטבע בכל דרך אפשרית.
אז מה עושים? לוקחים אחריות אישית ועושים מה שאפשר קודם כל בחיים האישיים של כל אחת ואחד מאיתנו. לשים קומפוסטר לשאריות המזון שלנו זה בהחלט צעד חשוב וראוי! כ-50% ממשקל האשפה שאנחנו מייצרים היא פסולת אורגנית (שאריות מזון). אין שום סיבה שבעולם להסיע אותה עשרות קילומטרים מביתנו במשאיות מזהמות ולקבור אותה ביחד עם פסולת אחרת וליצור רעלים וזיהום סביבתי.

כל שיש לעשות הוא להשליך את שאריות המזון לקומפוסטר ולתת לטבע לעשות את שלו. שימו קומפוסטר בגינה של ביתכם ותראו עם הזמן איך הקסם הזה קורה - איך הטבע לוקח זבל והופך אותו לקומפוסט (זהב!) שניתן לפזר אח"כ בשימחה בגינה ובעציצים, לתת לעצים, לשיחים ולערוגות.

המועצה ביצעה התקשרות עם הספק "ניו הום" לרכישה מרוכזת של קומפוסטרים איכותיים של החברה הגרמנית נוידורף. קומפוסטרים אלו מתאימים למשפחה ממוצעת בבית עם גינה. עמיד וחזק ופשוט עושה את העבודה שלו במינימום התעסקות.
מחיר עבור קומפוסטר אחד 700 ש"ח כולל מע"מ. תוספת למחיר רשת נגד מכרסמים 85 ₪ כולל מע"מ. אחריות היצרן:  החלפת חלקים במקרה של שבר בשימוש סביר  לאורך 5 שנים על כל חלקי הקומפוסטר.
להלן מפרט הקומפוסטר:

הרכישה המרוכזת מותנית בהרשמה ותשלום מראש של מינימום  48 יחידות!
לרכישה יש ליצור קשר עם אתי אנקורי בטלפון – 054-2300797 או באמצעות מייל – eti@kfar.org.il

הפרדת פסולת

המועצה המקומית כפר שמריהו: אתר האינטרנט דף הפייסבוק / ערוץ היוטיוב / טוויטר