אגרת לתושב 09/12/2021

12/12/2021

קורונה

נכון ליום 9/12/21, בכפר 2 חולים (אחד מהם אינו מתגורר בכפר) ו 67 מבודדים בעקבות חזרה מחו"ל. עדיין ירוקים. (4.0 במדד הרמזור).

מינוי מנכ״לית למועצה

בישיבת המליאה ביום 7/12/2021 אישרה מליאת המועצה את מינוי אתי אנקורי לתפקיד מנכ״לית המועצה.
אתי עובדת במועצה שנים רבות ובתפקידה האחרון היתה מנהלת משאבי אנוש, מנהלת מחלקת איכות הסביבה, מנהלת המוקד העירוני וממונה אנרגיה רשותית. לאתי היכרות עם עובדי המועצה ועם צרכי התושבים.
אני מאחל לאתי בהצלחה ובטוח שיחד עם עובדי המועצה וחברי מליאת המועצה ניתן לכם התושבים שירות מצויין למען הכפר.

תב״ע מתחם הנוריות - אישור תוכנית הבינוי

תב״ע מתחם הנוריות המתוקנת  אושרה בוועדה המקומית הרצליה וניתן להוציא תיק מידע לבנייה על פי הוראות התוכנית ולחלק מהמגרשים גם להגיש בקשה להיתרי בנייה כעת.

רקע - מועצת כפר שמריהו עובדת על תוכנית בינוי מתחם הנוריות כשלושים שנה.
מטרת התוכנית היתה להמשיך את רחוב הנוריות דרומה במקביל לרחוב החורש וכך לאפשר גישה נוחה לבתים במתחם.
בשנת 2007 נמשכה התוכנית שהופקדה והיתה לקראת אישור. התוכנית כללה העברת כביש בלבד. מטרת משיכת התוכנית היתה להגדיל את זכויות הבניה וכך כעשור לאחר מכן, בשנת 2017 אושרה תוכנית הקובעת זכויות בניה של יחידת דיור בגודל 400 מ״ר לדונם.

התוכנית שאושרה בשנת 2017 היתה תוכנית עתידית. תנאי התוכנית מנעו הגשת בקשות להיתרי בניה לשנים רבות.

בין התנאים: סיום כל התשתיות במתחם ובכלל זה הקמת בריכת איגום לאיסוף מי נגר למניעת הצפות, חיבור כל בתי כפר שמריהו למערכת הביוב ועוד.

המועצה הגישה תוכנית שינויים לתוכנית כך שהיא תתקן טעויות ותאפשר בנייה:
א. תיקון מספר יחידות הדיור כך שישקף יחידת בנייה לדונם
ב. חלוקת התוכנית לשני מתחמים - מזרחי ומערבי. כך מיד עם סיום העבודות בחלק המזרחי (בין החורש לנוריות) ניתן יהיה לקבל היתרי בנייה.
ג. הסדרת זיקות ההנאה בין שכנים - ניתן יהיה לתת זיקת הנאה בחלקה ללא שיתוף עם החלקה הגובלת מצפון או מדרום.

המועצה כותבת בימים אלו את המכרז לעבודות התשתית במתחם ותצא למכרז תוך שלושה חודשים.

כולי תקווה שבעלי המגרשים אשר ממתינים זמן רב לבנייה יוכלו לבנות את ביתם בכפר ולהצטרף אלינו.

פרוייקט עבודות התשתית

עבודות הפרוייקט נערכות בימי ראשון עד חמישי מהשעה 08:30 ועד השעה 17:00

בית סניור - מרכז וייל הנוטע 4
ביום ראשון יחלו עבודות פיתוח מחוץ למבנה בית סניור לטובת עבודות הנגשת המבנה. העבודות ימשכו כשבועיים, הכניסה למבנה תתאפשר מהדלת הפונה לגן הפסלים. יתכנו חסימות מקומיות במגרש החניה.

רחוב דרך האביב
במהלך השבוע הקרוב יבוצעו עבודות מקומיות עם חסימות נקודתיות ברחוב.​

רחוב דרך הגנים -דרך הבאר עד לרחוב קרן היסוד
העבודות ממשיכות בקטע הצפוני של דרך הגנים החל מרחוב דרך הבאר ועד רחוב קרן היסוד. קטע זה של הרחוב יהיה סגור לתנועת רכבים וכיוון הנסיעה ברחוב דרך הבאר יהפוך ממערב למזרח.

העבודה תחל מהקצה הצפוני של רחוב דרך הגנים, מצומת קרן היסוד ותתקדם לכיוון דרום עד לחיבור עם רחוב דרך הבאר. בקטע רחוב דרך הגנים בין רחוב דרך הבאר לרחוב קרן היסוד, ככל שיתאפשר, תותר תנועה דו סיטרית לדיירי הרחוב בקטעים שאינם בתחום העבודה.

לא תתאפשר תנועת רכבים בקטע הדרך בו מתבצעות העבודות, לא תתאפשר חניית רכבים בכל הרחוב בשעות העבודה ולפיכך יש להוציא את הרכבים מהרחוב לפני השעה 08:30.

בסוף כל יום עבודה, אחרי השעה 17:00, רחוב דרך הגנים ייפתח לתנועה רגילה וכיוון התנועה ברחוב דרך הבאר יחזור להיותת ממזרח למערב.

שימו לב - חנית בית הכנסת (מאחורי בניין המועצה) חסומה.

החורש 5 (רחובות הנוריות והמשך לרחוב הפקאן)
הרחוב יהיה סגור לתנועת כלי רכב, החל מהשעה 08:00 ועד 17:00 בימים ראשון עד חמישי.
העבודות ממשיכות, מזכירים כי יש להוציא את הרכבים לפני תחילת העבודות בבוקר, אחרי השעה 17:00 תהיה כניסה חופשית לרחוב.

מרכז וייל לתרבות וקהילה​

​בברכה,