אגרת לתושב 31/03/22

1/04/2022
לוגו מועצה

ביטחון אישי

בימי שגרה מערך האבטחה בכפר כולל סיורים 24/7 ברכב יעודי, שומרים בשערים כל ערב, שת״פ עם משטרת גלילות תוך סיוע מצד שתי יחידות מתנדבים: 301 ו- 605.

בתקופה זו אנו עורכים הערכות מצב שוטפות בשיתוף מפקד תחנת משטרת גלילות.

במהלך כל שעות הלימודים סייר המועצה מסייר בביה״ס, בגני הילדים ובשטח ההיקפי, בשעות הורדת הילדים ואיסופם, הסייר מקבל תיגבור בהובלת קב״ט הכפר.
יחידות המתנדבים מתגברות פעילות ומוציאות סיורים רבים מאשר בשגרה.
שוטרי תחנת משטרת גלילות תגברו סיורים באזורנו.
הגברת הפעילות נועדה להגביר את הביטחון ואת תחושת הביטחון.

במקרה של חשש רצוי ליצור איתנו קשר:

קב״ט המועצה, חן בן עמי 053-7707777

רכב ביטחון - 052-8636666

טלפון המועצה 09-9506699

במקרה חירום חובה לצלצל 100 ורק אח״כ לעדכן אותנו.

מסיבות  וארועים פרטיים

עם בוא האביב שבה עונת המסיבות לכפר.

חשוב להזכיר את הכללים לקיום מסיבה על מנת לשמור על החוק ועל שכנות טובה.

הכללים נועדו לצורך איזון בין רצון (וזכות) החוגגים לחגוג לבין שמירה על שלוות השכנים ובטיחות כולם.

חנייה - יש לתאם מול מחלקת הפיקוח את נושא חניית האורחים. מגרשי החנייה המרכזיים הם בבית וייל ובמועדון הספורט.

חנייה על מדרכה מאלצת את שכניכם לרדת לכביש ולסכן מבוגרים, הורים עם עגלות, ילדים צעירים ולמעשה את כולם.

מחלקת הפיקוח תאכוף איסור חניה על מדרכה, חסימה של נתיב תנועה וכו׳.

הצבת גנרטור בשטח ציבורי - יש להגיש את הבקשה אשר מצורפת בלינק המצ"ב לשם קבלת הנחיות ואישור הצבה: http://www.kfar-shemaryahu.muni.il/?CategoryID=1066

וזאת לא יאוחר מ 7 ימי עסקים טרם עריכת האירוע.

הסיבה לצורך באישור הוא על מנת למזער פגיעה בשכנים הן מבחינת הפרעה למעבר והן מבחינת מפגע רעש.

מסיבות בשכר - חל איסור לקיים מסיבות בשכר, עריכת מסיבות בשכר תוביל לסגירת המסיבה על ידי משטרת ישראל וכן לפתיחת תיק ברשות המיסים.

חשוב לציין כי גם גביית ״החזר הוצאות״ או ״השתתפות בעלויות״ ע״י כל משתתף נחשבת מסיבה בשכר.

הסיבה לאיסור מסיבות בשכר הוא הצורך לשמור על האיזון בין ההנאה לחוגגים מחד אל מול מזעור ההפרעה לשכנים מאידך. כך הכפר לא יהפוך למרכז מסיבות.

זיקוקים - חל איסור לעשות שימוש בזיקוקים מכל סוג שהוא, הנ"ל מותנה באישור משטרת ישראל.

שימוש בזיקוקים מהווה סיכון בטיחותי ולכן מצריך אישורים.

בנוסף, רעש של זיקוקים פוגע בנפגעי פוסט טראומה מהשירות הצבאי ופוגע בבעלי החיים בכפר.

בטיחות - במידה והוספתם פריטים באירוע כגון ספות, שולחנות, במה, פנסי תאורה ועוד, חשוב להביא מהנדס קונסטרוקציה לבדיקת המתקנים אחרת תהיו חשופים לתביעות ממשתתפי האירוע, במקרה של פגיעה.

שעות מנוחה - יש להקפיד על הוראות החוק ולהימנע מהשמעת מוזיקה בשעות המנוחה, קרי, בין 14:00-16:00 וכן בימי שישי וערבי חג עד חצות הלילה, בשאר ימות השבוע לא יאוחר מהשעה 23:00.

מחלקת הפיקוח תשמח לעמוד לשירותכם בכל שאלה, דבר ועניין במייל rishuy@kfar.org.il וכן בטלפון 09-9506699 שלוחה 4

בעוד שאנחנו במועצה נכונים לסייע ככל שניתן, חשוב לציין כי אכיפת מטרדי רעש, הפרת חוק שעות עבודה ומנוחה וכו׳ נמצאים באחריות המשטרה בלבד ולנו כמועצה אין כל סמכות אכיפה.

אני סמוך ובטוח כי נדע לחגוג תוך שמירה על שכנות טובה.

מפקד האוכלוסין

מנכ״לית המועצה, אתי אנקורי, ואני נפגשנו עם  מנהל  המשרד האזורי של מפקד האוכלוסין, אבי הדר ובקר בכיר במשרד האיזורי, דודי גולן ודנו בקידום מפקד האוכלוסין הארצי במועצה.

מפקד האוכלוסין הינו פרויקט איסוף הנתונים הגדול של ישראל המתבצע בממוצע אחת לעשור ומשקף תמונת מצב מלאה אודות כלל תושבי ישראל בהבטים דמוגרפיים חברתיים וכלכליים.

בפגישתנו דנו בדרכים בהן המועצה תוכל לסייע לקידום המפקד. ציינתי בפני אורחינו ממפקד האוכלוסין כי מלבד שיתוף הפעולה המלא מן המועצה, אני סמוך ובטוח כי הם יזכו גם לשיתוף פעולה מצד התושבים שכן השתתפות במדגם היא חובה ע"פ חוק.

ספרייה כפסל סביבתי מחומרים ממוחזרים

בחצר בית הספר נבנתה ספרייה מחומרים ממוחזרים בשיתוף תלמידי שכבת ד' והאומן גילי אשל. הספריה היא חלק מפינת ישיבה בה התלמידים יכולים לשבת, לקרוא ולשחק.

הקמת הספריה היא חלק מפעילויות המעודדת קיימות, תחושת שייכות ושימוש חוזר  בחומרים .

צילום - צוות המועצה

הרמת כוסית במועצה

שמחנו להרים כוסית לכבוד חג הפסח יחד עם כל עובדי המועצה.
כיבדו אותנו בנוכחותם: ראשי המועצה לשעבר שרגא מילשטיין ושמוליק בן טובים, מפקד תחנת משטרת גלילות, סנ"צ ארז קעתבי ומפקד תחנת כיבוי אש הרצליה טפסר יעקב מאסטי.

פסח שמח

עדכון שעות פעילות אגודת המים

משרדי אגודת המים יהיו סגורים ביום רביעי ה- 6/4/22 עובדי האגודה יוצאים לסיור מקצועי.

החל מיום שלישי ה- 26.4.22 ואילך לא תהיה קבלת קהל בשעות אחה"צ, שעות קבלת קהל:  בימים א-ה בשעות 8.30-14.00.

במהלך חול המועד פסח 17-23/4/22 משרדי האגודה יהיו סגורים במקרים דחופים ניתן לפנות לאבנר עמרני  0522537001 או ליעקב נוימן 0523260684.

חתימה סרג'

אתר האינטרנט | דף הפייסבוק | ערוץ היוטיוב | טוויטר | אינסטגרם