ביקור אלוף פיקוד העורף

19/11/2015
    ביקור אלוף פיקוד העורף (הגדל)

ביום רביעי ה- 18.11.15, בין השעות 19:00 - 20:30, אירחנו בכפר שמריהו את מפקד פיקוד העורף, האלוף יואל סטריק.

לאלוף התלוו מפקד מחוז דן, אל"מ אמיר אולו ומפקד נפת גלילות, אל"מ אמיר ספרנוביץ.

דרור אלוני, ראש המועצה, הציג בפני האלוף את היישוב, את האתגרים שעומדים בפנינו בשעת חירום, חשיבות המתנדבים והכשרתם לשם שמירה על רציפות תפקודית והקשר של הרשות עם התושבים בחירום כבשגרה.

האלוף סטריק הציג את התרחישים שעתידים לקרות בעת מלחמה או רעידת אדמה, והדגיש את החשיבות הגדולה לחוסן ולעצמאות של קהילה.

בחלק השני, בהובלת שי רז, מפקד יחידת החילוץ, הוצגה יחידת חילוץ והצלה ובוצעה תצוגה של חילוץ מגובה, כיבוי שריפה ותצוגת כלים.

בדברי הסיכום אמר האלוף: כפר שמריהו מסוגלים ליצור רשות מנצחת: רשות אשר בה נשמרת רציפות תפקודית, יש מנהיגות, יש רצף של מתן שרות לאזרח גם בשעת אסון והיישוב מוכן לקלוט ולסייע לאזרחים מבחוץ.

האלוף הודה על הסקירה המעניינת, שיבח את הגישה הנכונה של עצמאות ועידוד התושבים לפעלתנות ולהתנדבות.

תודה רבה לנוכחים, מתנדבים המסורים, ליגאל רדה וליוספה כהן על ההכנה הקפדנית והליווי המקצועי.

לתמונות נוספות לחצו כאן.

צילום: יוספה כהן.