אירוע לכבוד סיום תפקידו של ד"ר אלכס שניידר

23/06/2016 20:00
    אירוע לכבוד סיום תפקידו של ד"ר אלכס שניידר (הגדל)

ביום חמישי ה- 23.6.16 בערב נערך מופע לכבוד סיום תפקידו של ד"ר אלכס שניידר כמנהל בית הספר מזה 20 שנה.

האירוע נערך במגרש הספורט בבית הספר, כל התלמידים וגם צוות בית הספר הופיעו בשיר ייחודי שחיברו לאלכס.

הוקרנו קטעי וידאו קצרים של בוגרי בית הספר וארבעה סרטונים קצרים שהופקו במשותף עם אלכס.

האירוע היה מרגש ומשמח וקהל רב השתתף בו.

ראש המועצה דרור אלוני העניק לחנה שניידר זר פרחים ולאלכס מגן מטעם המועצה.

דברי דרור:

שליש מחיי ביה"ס היסודי שלנו נוהלו על ידי דר' אלכס שניידר.

אני נכנסתי כתלמיד ב-1959 וסיימתי ב-1967. כל חמשת ילדי למדו כאן ואני גאה ששלושה מנכדי פוקדים את בית הספר.

ביה"ס שלנו עבר תמורות רבות מאז היוסדותו לפני כשישים שנים אבל המשמעותיות ביותר נעשו בעשרים השנים האחרונות, בהובלת אלכס.

אלכס, בסיוע דר' בוב צ'רניק, לקח אותנו לעולמות עם שמות מוזרים, הלקוחים מעולת מדע החינוך ולרובנו לא אומרים דבר, כגון פסיכו-פדגוגיה, למידה בתנועה ועוד.

החשוב הוא שיצקת לתוכם חינוך משמעותי, הקושר בין האדם לעצמו, בין האדם לחבריו, בין האדם לסביבה ובין קהילות.

החיבור בין קהילות אינו דבר של מה בכך. לפני אחד עשרה שנים, במסגרת שינויים בשותפות, קלטנו את תלמידי קיבוץ גליל ים. אלכס ואני נסענו לקיבוץ, פגשנו ופעלנו לבנות אמון. האמת היא שמאוד נהנינו מקבלת הפנים, מהמרחבים הירוקים והבלגן בין החצרות.

העברת השותפות ממושב רשפון למועצה האזורית חוף השרון יצרו מתחים מסוג אחר, אשר זנבות שלהם עדיין מעיבים על האווירה.

נדמה לי שאין מנהל במערכת החינוך שנדרש לעמוד במערכת לחצים מיותרת, כפי שדר' שניידר חווה ועמד בהצלחה בשנים האחרונות, לפעמים בנשיכת שפה או בלשונו: בגאון ובהדר.

הרקע האישי והמשפחתי נסכו בך די ביטחון בכדי שלא לדרדר את הוויכוחים למקומות נמוכים ומאידך הקפדת על ממלכתיות, תוך שימת הילדים במרכז העשייה וראיית טובתם מעבר לכל אי הסכמה וויכוח.

אלכס, סללת דרך והבאת את בית ספרנו ואת תלמידיו להישגים בתחומים אחרים, אשר טרם מלאה ידי הפקידות לקבוע להם מדדים.

צפית רחוק וכיוונת מעבר לאופק. העמדת דורות של תלמידים עצמאיים, דעתניים ובעלי אוריינות מגוונת.

תמכת במורים צעירים ונתת הזדמנות לפורצי דרך.

המועצה המקומית כפר שמריהו, בשם תושבי היישוב, מעריכים, מודים ומוקירים תודה. אלכס,

אנו מאחלים לך הצלחה בכל דרך אשר תבחר וכמובן בריאות טובה והרבה הנאות קטנות כגדולות.

אני מתכבד להזמין את רעייתך, העזר כנגדך, את חנה שניידר, אשר עמדה ועומדת לצדך ולהודות גם לה. בשם כולנו אני מעניק לחנה זר פרחים ולך מגן הוקרה.

לסיום שנת הלימודים, אני מבקש להביע תודה והערכה לכל סגל המחנכים והמורים, לוועדי ההורים ולצוות המנהלה והאבטחה.

תודה מיוחדת לשירי אביב, ליוספה כהן, ליעל חסון ולגלי בדש. בלעדיכן שום דבר לא היה קורה.

בברכה, דרור אלוני ראש המועצה המקומית כפר שמריהו

תודה לצוות בית הספר: ליוספה, שירי, יעל ולכל התלמידים וצוות ההוראה

תודה ליו"ר ועד ההורים גלי בדש ולכל ההורים שסייעו בהכנות.

לתמונות נוספות - לחצו כאן

צילום: יעל חסון