עצרת זיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה, 30.04.17 כפר שמריהו

30/04/2017 20:00

ביום ראשון ה-30.04.17 בשעה 19:50 ציינו בכפר שמריהו את ערב יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה.

הטקס נערך ברחבת האנדרטה ברחוב הנוטע.

את המשוּאָה לזכר הנופלים הדליקו שתי אמהות:

הגב' עדה גילת, אִמּוֹ של רב טוראי דן גילת זִכְרוֹנוֹ לִבְרָכָה,
    והגב' אסתר גְרַסִיאַנִי, אִמּוֹ של סמל יוסי גרסיאני זִכְרוֹנוֹ לִבְרָכָה

בטקס שרו שתי זמרות:

דנה גוברמן בליווי גיטרה - רייצל אטיאס - בית הספר לאמנויות המוסיקה.

בביצוע השיר : רקמה אנושית

גיל חדש בביצוע השיר - שיר למעלות

את הזרים הניחו:
    בני משפחות הנופלים
    חיילי צה"ל תושבי היישוב
    חברי מועצה כפר שמריהו
    בשם המועצה המקומית - דרור אלוני וסגניתו סיגל זוז
    את מניחי הזרים ליווי ילדי כיתות ה'-ו' מבית הספר ביישוב.

--------------------------------------------------------------------------------

דבר ראש המועצה, דרור אלוני:

משפחות השכולות, תושבי כפר שמריהו, אורחים יקרים,

אנו מתייחדים ומוקירים כבוד לחללי המחתרות, לחללי כוחות הביטחון ונרצחי הטרור, והערכה לבני המשפחות, אשר שָכְלו את יקיריהן במסגרת השירות או בפעולות איבה.
    אני פונה למשפחות השכולות באופן אישי ומתנצל על התנהגותם חסרת הכבוד של חלק מנבחרי הציבור בעת האחרונה.
    לצערי הרב אנו נתקלים באנשים הנוהגים זילות בשכול כמו גם בחוכמה, בתרבות ובהשכלה.
     אני מקווה שהלקח נלמד והמחזות המבישים לא יחזרו.
    מדינת ישראל מציינת היום שישים ותשע שנים לקיומה כבית לאומי לעם היהודי, ישות דמוקרטית יחידה במזרח התיכון, מחדשת טכנולוגיה, מדינת הזנק,
    והמשך דרכם של המייסדים – אבות הציונות.
    מלחמת העצמאות החלה מיד לאחר קבלת  תוכנית החלוקה של האו"ם.
    אחריה, ב-אוקטובר 1956, מבצע סיני ולפני חמישים שנים, ביוני 1967, הכריע צה"ל את צבאות מצרים, סוריה וירדן בשישה ימי לחימה ונערך על גדות תעלת סואץ בדרום,
    ברום רמת הגולן בצפון ולאורך נהר הירדן במזרח.
    כנער בן 14, עם חברי מכפר שמריהו ומרשפון, בתקופת ההערכות למלחמת ששת הימים ובמהלכה, בעת שרוב הגברים היו מגויסים,
    קיימנו את החיים ביישוב: בבקר מוקדם - איסוף ירקות וחציר בשדות, בצהרים - חפירת שוחות בחצרות הבתים ובערב - עם מברשות צבע למנוע דליפת אור ממכוניות.
    במלחמת יום הכיפורים, באוקטובר 1973, כבר לחמנו.  זו הייתה מלחמה קשה מנשוא וצלקותיה עמוקות. לוח הזיכרון, אשר מאחורי מכיל שמות רבים מהמלחמה ההיא.
    בזכות העם שלנו, אשר אין שני לו, בזכות האחריות, ההקרבה והאמונה, לקחנו את היוזמה, עברנו מהתגוננות לתקיפה והגפנו את צבאות מצרים וסוריה בתשעה-עשר ימים בלבד.
    מאז מלחמת יום הכיפורים נוקט צה"ל, מעת לעת, ביוזמות התקפיות בלבנון וברצועת עזה.
    מלחמות ומבצעים צבאיים גובים חיים של הטובים בבנינו ובנותינו, משאירים פצועי גוף ונפש ומשפחות הרוסות.

חברות וחברים,
    זמנים משתנים, שיטות הלחימה משתנות, הטכנולוגיה מפתיעה ומספקת כלים חדשניים לשני הצדדים: מהסתה באינטרנט וברשתות החברתיות,
    דרך אמצעי תצפית והונאה וכלה בשימושים לצרכי הרג והשמדה מחד והגנה מאידך.
    המרכיב האנושי היה ונשאר המשמעותי בלחימה. למרות החדשנות, מחיר אובדן חיי אדם רב ואנו מתכנסים מידי שנה להוקרת תודה עמוקה והזדהות עם משפחת השכול והפצועים.
    לפני מספר שבועות, בתחקיר עובדה על מבצע "שירת הצפצפה", אסון השייטת, הוקרן קטע, בו מגיע כח חילוץ מוסק, נוחת בשטח אויב מטווח ולא נוטש עד שהחיפוש אחר הלוחמים,
    פצועים והרוגים, נישלם. קולם של הטייס המעכב המראה למרות הנחיית מפקד חייל האוויר ושל סגן בועז ועננו, מפקד כח החילוץ, המודיע שלא יחזור עד אשר יביא את כל חבריו הביתה, ריגש אותי והחזיר אותי, כמו בוודאי רבים נוספים, לתמונות וקולות משדה קרב אמיתי – השדה בו לוחמי צה"ל נלחמים כאריות ומגלים סולידריות בחירוף נפש, ללא הבדל מוצא, דת וזיקה פוליטית.

לסרט שבט ני"ר לחצו כאן

למדינתנו כלכלה איתנה והוכחנו חוסן חברתי גם במצבים מורכבים וגם בנסיבות שהיה ניתן להימנע מהן. בעת מצוקה וחרום כולנו מתגייסים ושכם אחת מתמודדים בגאווה ובהצלחה.
    אני פונה לדור הצעיר,
    לא לעולם חוסן!
    אני קורא לכל נערה ונער לראות עצמם כאילו אתם מנהיגי העתיד. אני מבקש מכם בכל לשון של בקשה, היו מעורבים, הקשיבו, לימדו, גבשו דעה וקחו אחריות. אתם מוכשרים,
    חדי מחשבה ובעלי מיומנויות. קחו אותנו למחוזות חדשים וזמנו לנו סביבה בטוחה ומקיימת.
    אנו זקוקים לכם בהובלת תנועות הנוער, בשירות משמעותי בצבא ובשירות הציבורי, משכילים ויזמים וחשוב מכל - יוצרים ציונות מתקדמת – ציונות של המאה העשרים ואחת,
    הנשענת על עולם ידע פתוח, על מרחבי יצירה בלתי מוגבלים, על מדע מתקדם ועל ערכי מוסר.
    בנותנו ובננו,
    אנו מפקידים בידכם את ביטחוננו ועתידנו.

השנה אנו מציינים את שנת השמונים לכפר שמריהו. כפרנו הינו תוצאה ממעשה ציוני: חלום השיבה לציון, אשר התגשם; חזון יישוב הארץ, אשר נעשה הלכה למעשה.
    אנו חבים חוב גדול לדור המיסדים. בזכות רוחם ומעשיהם, הגענו עד הלום. מכאן חובתנו לשאת נס ודגל להמשך קיומנו במדינת ישראל, כעם אחד מלוכד, להיפתח לעולם,
    לרכוש ידע והשכלה, לפתח תרבות, לחדש חקלאות, לעודד השקעות בתעשייה וחשוב יותר מכל לטפח סולידריות חברתית. עלינו להיות מדינה יהודית ודמוקרטית ברוח מגילת העצמאות.
    וכדברי המשורר:
    מי שחלם לו ונשאר לו החלום
    מי שלחם, הוא לא ישכח על מה לחם
    מי שנשאר ער כל הלילה עוד יראה אור יום
    מי שהלך הוא לא ישוב עוד לעולם
    מי שהבטיח לא הניח את חרבו
    מי שקראו לו הוא צעד בראש כולם
    מי שאהב לו - עוד צפויות לו אהבות רבות
    מי שהלך הוא לא יאהב עוד לעולם

למפקדים ולחיילים, אנשי כוחות הביטחון,
    אנו נותנים בכם אמון. הגנו על מדינתנו באהבה, במסירות, בהקרבה ובמוסריות.

אנו שולחים מכאן תנחומים למשפחות, אשר שכלו את יקיריהן על הגנת המדינה ובאירועי טרור ומתחייבים לנצור את זכרם לעד.
    רפואה שלמה לפצועי כוחות הביטחון ונפגעי הטרור.
    תקווה כי נעדרי צה"ל יובאו בהקדם לקבר ישראל.

יהיה זכר הנופלים שמור בלבותנו לנצח.
    זכרם יהיה המגדלור לטיפוח חברה טובה יותר ועתיד מבטיח לדורות הבאים.

תודה רבה

לצוות מרכז וייל: פנינה, עדי, עירית, רונית, נורית, עופר אבי ומוחמד
    לתלמידי כיתות ה'-ו' של בית הספר
    לעובדי המועצה המקומית כפר שמריהו
    למקהלת כפר שמריהו בניצוחו של משה רסיוק
    למשתתפי הטקס: מיכל רוזנבך, דניאל פרי, איילת בן ישי, צילה לפיד, יקי כהן, סיון אבנרי, דניאל כל טוב, יוקי גנייגר.
    לדגלנים, מעין שולק (חצוצרה), אלעד וינרוב (תופים) מבית הספר לאמנויות המוסיקה .
    לזמרות: דנה גוברמן - גיטרה - רייצל אטיאס מבית הספר לאמנויות המוסיקה. גיל חדש.

לתמונות נוספות לחצו כאן   - צילום: יעל אמיר