פתיחת תערוכה - אם כפר אז כפר שמריהו

אוצרת ומפיקה: אורלי אנשל פלד

דבר האוצר

חוזרים ומדפדפים באלבומים של הכפר מימיו הראשונים,
    זיכרונות נעימים של מרחבים פתוחים ופורחים מציפים אותנו, ריחות ומראות שליוו את ילדותנו בפר.
    הכפר שינה את פניו. מישוב חקלאי עם בתים קטנים וחצרות פתוחות לכל עבר, הפך לישוב יוקרתי - פרוור בעל אופי כפרי.
    מבני הציבור שחלקם הגדול מלווה את הכפר מהיווסדו  שינו ייעודם, פינו מקומם לאחרים, אך הם עדיין ניצבים ברחבי הכפר, מתבוננים על הסובב אותם, נוצרים זיכרונות מימים רחוקים.
    בית לוין, שהיה הלב הפועם של הכפר ושימש כעמדת תצפית והגנה,
    בית כנסת, מרכז אירועים, חגיגות קהילתיות, וקולנוע תחת כיפת השמים,
    הפך למבנה המועצה.
    כיום הפעילות התרבותית של הכפר מתקיימת במרכז וייל לתרבות וקהילה המארח גם תערוכה זו.
    מגדל המים הישן עומד בצניעות באחד מהרחובות היפים בכפר, ייעודו מונצח בשם הרחוב- "רחוב הבאר",  ומנגד: מגדל חדש המתנשא מעל למרכז הספורט.
    המרכז המסחרי של ראשית הכפר עם קפה הרמן המיתולוגי, קפה שטרן
    והגלנטריה "שמונצספראו"  שמזמן נעלמו מהנוף, עדיין שוקק חיים על בתי הקפה שלו.
    פרחי הבר הזרועים במרחבים הציבוריים בכפר מחזירים אותנו לעבר, לאותם ימים בהם ניחוח הנרקיסים ופרחי הבר  מלאו את הכפר וסביבתו.
    כפר שמריהו- ישוב קהילתי המצטיין בחיי תרבות וקהילה מגוונים, המכבד את המסורת , המנציח את זכר בניו שנפלו במערכות ישראל, המעודד פעילות תנועת נוער וחגיגות משותפות לכלל התושבים, מציין 81 שנה להיווסדו בשנת ה-70 למדינת ישראל.
    אז איך אמרנו:  אם כפר...אז כפר שמריהו!

תודות
    ליקי כהן ולמשפחת היילברונר בעלי המשק השלם הראשון בכפר, על  שהשאילו לנו את אלבום התמונות יקר הערך ואפשרו לנו להציג תמונות  היסטוריות ומרגשות מחיי הכפר.
    למשפחת מנדלסון וליעל חסון שאפשרו לנו לשחזר צלום היסטורי בביתם, "הבית הגדול ביותר בכפר" במונחים של פעם, באותה תקופה העמידה משפחת מנדלסון חלקים ממנו לצרכי הקהילה-כגון בית העם, בית כנסת, וסליק של ההגנה.
    תודה מיוחדת לצלם מאיר פרויינדליך צלם הכפר ובן
    לראשוני המתיישבים בכפר, שלאורך השנים תיעד במצלמותיו את הכפר המתפתח,
    על שנתן לי יד חופשית לארכיון הצילומים הגדול שלו, שם נמצאו צילומים רבים שצילם בתקופות שונות מחיי  הקהילה בכפר שמריהו.
    צילומים שמזכירים נשכחות ומתעדים רגעים מרגשים שנעלמו.
    רבים מצילומיו מלווים אותנו בתערוכה זו.

לתמונות נוספות מפתיחת התערוכה לחצו כאן