טקס בנות מצווה בבית הכנסת "היכל הבנים"

14/02/2014 09:00
    טקס בנות מצווה בבית הכנסת "היכל הבנים" (הגדל)

ביום שישי 14.2.2014 נערך בבית כנסת "היכל הבנים" טקס בנות מצווה לכבוד בנות שכבה ו' הלומדות בבית הספר ביישוב.

לפניכם דברי ראש המועצה, רב הקהילה ונציגת ההורים.

לתמונות נוספות, צילום: שי פרנקו

דברי דרור אלוני, ראש המועצה:

נערות ונערים בני כתות ו', הורים, מורים, דר' אלכס שניידר והרב אורי איינהורן ואורחים יקרים,

ברוכים הבאים להיכל הבנים, אשר נבנה לזכרם של בני כפר שמריהו, אשר נפלו במלחמות ישראל.

פרשת השבוע, פרשת כי תישא, עוסקת במשבר האמון שבין המנהיג משה לעם ישראל.

משה עלה להר סיני להביא את לוחות הברית ובהן, על פי המסורת, עשרת הדברות. משנתמהמה לחזור חטאו בני ישראל בעגל הזהב.

חוסר הסבלנות של בני ישראל וחוסר האמון במנהיג, אשר אך זה חילצם מעבדות גרם לרבים לחזור לעבודת האלילים המקובלת בארץ מצרים.

זה קצת מזכיר לי את חגיגות הולטיין מול ט"ו באב.

לפני שלושה ימים צוין התאריך העברי י"א באדר. י"א באדר נקבע כתאריך להזכרת גיבורי תל חי, אשר לפני כמאה שנים התיישבו בגליל העליון לחיזוק היישוב היהודי בו ולפני כתשעים וחמש שנים, במסגרת קרב מול שכניהם הערבים נאלצו לנטוש את חצר המשק ולעבור לקבוץ הסמוך - כפר גלעדי. בקרב נפלו שמונה אנשי תנועת השומר ועל שמם נקרא לימים הישוב קריית שמונה.

ב-1949, כאשר הוקם הישוב, ניתן שמו קריית יוסף על שם המפקד יוסף טרומפלדור. כעבור זמן קצר שונה השם לקריית שמונה על שם כל הנופלים.

בצעירותי, בגילכם, מידי שנה, בי"א באדר, היו מתכנסות תנועות הנוער הציוניות בבית העלמין של קיבוץ כפר גלעדי, ברחבה מול האריה השואג, למסדר הצדעה לגיבורי תל חי. היה בכך משום אמירת הזדהות עם השליחות, הנתינה והאחריות לגורל הארץ.

השבוע נתבשרנו מבית המחוקקים – כנסת ישראל – על כך שחובת הגיוס אינה נחלת הכלל ויש החייבים יותר ויש החייבים פחות. אתלה בדברי הרמטכ"ל, אשר נשא בטקס סיום קורס קצינים השבוע: אין בחובת השרות הצבאי אלא זכות גדולה לשרת את העם והאומה.

תלמידי כיתות ו' והורים היקרים, לא צריך להיות יהודי דתי מאמין בכדי ללמוד את תורת ישראל. זו התשתית המוסרית של עם ישראל וחובה עלינו להכירה. יש ללמוד את תרבות ומורשת ישראל, שאם לא כן נאבד את זכותנו המוסרית להתקיים כעם בכלל ובארץ ישראל בפרט.

בחודשים הקרובים, נקיים מפגשי למידה משותפים, בהנחיית חוקרת המשנה נויה שגיב, סביב נושאים המעסיקים את כולנו ונלמד כיצד נראו הדברים בעיני חכמי ישראל בעבר.

בשם המועצה המקומית כפר שמריהו, אני מאחל לכם התבגרות ראויה, המושתתת על מוסריות וכבוד האדם. החפץ בכבוד ידע לכבד. עלו והצליחו. שבת שלום.

דברי הרב אורי איינהורן:

דברי תמי אפשטין גבאי, נציגת ההורים: