ערב הוקרה למתנדבים 18.09.14

18/09/2014 19:30
    ערב הוקרה למתנדבים 18.09.14 (הגדל)

ביום חמישי, 18 בספטמבר 2014, קיימנו ערב מיוחד, הוקרה למתנדבים הרבים מכפר שמריהו וממושב רשפון.

תחומי ההתנדבות בכפר שמריהו מגוונים ונוגעים בכל תחומי החיים. שירותי דת וקבורה, אספקת מים ומתקני ספורט, התגייסות למען הזולת בקהילה ומחוצה לה וכמובן לצורכי הבטחון של הישובים.

ערב כזה אנו מקיימים מידי שנה. ברם, בעקבות צוק איתן, צרפנו את אותם רבים וטובים, אשר יזמו ורכזו את פעולות התמיכה בחיילי צה"ל ובאזרחים מאזורים מוכי טילים.

יגאל רדה, קב"ט היישוב ויוספה כהן, רכזת קשרי קהילה, רכזו והכינו בשם המועצה המקומית כפר שמריהו אירוע ראוי ומכובד על הדשא במועדון הספורט, אשר כלל דברי תודה והערכה, חלוקת תעודות הוקרה למצטיינים, הרצאה של הכתב אוהד חמו וארוחת ערב.

תעודות הוקרה הוענקו ל:

1. מתנדבות העמותה "למען הכלל" (פפוש, אֶרְנַה, רותי וליה)
    2. כרמית ותומי נופך-מוזס
    3. רויטל מאייר – יו"ר סניף האגודה למען החייל
    4. הדס בן אהרון – מתנדבת יחידת החילוץ
    5. אגודת הספורט – ישראל ספירו, אבנר עמרני.
    6. מתנדבי יחידת 605:
      • סרג' קורשיא
      • ספי טפרסון
      • מוטי סיני
      • רמי בן דרור
      • אילן להב
      • איתי סמולר
      • יגאל רדה

דברי דרור אלוני, ראש המועצה:

מתנדבים וחברים יקרים, אתם מקור גאוותנו ומופת לחיקוי. עליכם אני מספר ואת הרוח, אשר מנשבת בכפר שמריהו וברשפון בימי מצוקה ובשגרה, אני מפיץ במטרה לעודד עשייה דומה.

התנדבות, נתינה, סולידריות הינן תכונות, אשר ליוו את עם ישראל ומהווים חלק מהמסורת הציונית. אנו ממשיכים ברוח המייסדים.

מזה מספר שנים חוקרת ומדרגת חברת הדרוג BDI את הפירמות, משרדי הממשלה והרשויות המקומיות על פי אמות מידה אחידות. מאז תחילת המדידה ועד היום, מבין המועצות המקומיות והאזוריות, המועצה המקומית כפר שמריהו במקום הראשון. מעולם לא ביקשנו תמיכה ממשלתית והשכלנו לתכנן מהלכנו בתבונה חברתית ובתבונה כלכלית.

האמונה בצורך וביכולת הביאה אותנו להעמיד יחידת חילוץ והצלה מקצועית, על בסיס 35 מתנדבים וציוד מהמתקדמים בתחום.

חברי היקרים, היום התכנסנו כאן בכדי לומר תודה. איש מכם אינו עושה זאת, אלא מתוך הבנה בחשיבות ובצורך להוביל ולהוות דוגמא ומופת.

בימי צוק איתן העמידו התושבים, באמצעות העמותות והגיוסים, חבילות בשווי של מיליוני שקלים לחיילים בחזית ולילדי שדרות. אירחנו ופתחנו דלתותינו, כי כך אנו מאמינים שיש לנהוג.

למתנדבי חברה קדישא, לעמותת היכל הבנים, למתנדבים בהנהלת אגודת המים ואגודת הספורט, המשימה קשה וכפוית טובה - אל נא תיפול רוחכם. הקהילה זקוקה לנו ואנו זקוקים לה. העשייה שלנו למען הקהילה, גם אם לפעמים נתקלת בחוסר סבלנות, הינה מעשה חשוב, אשר במקומות אחרים נעשה על ידי פקידות מנוכרת ופחות מחויבת.

שנה טובה למתנדבות, למתנדבים ולבני המשפחות, שנה של שלום לאנשי כוחות הבטחון ושנה פורייה ושקטה לכל בית ישראל.

שנה טובה, שנת שלום, צמיחה ושגשוג תרבותי, חברתי וכלכלי.

בסיום הערב הוענק לאורחים שי וצנצנת דבש.

לתמונות נוספות

צילום: יוספה כהן