כפר שמריהו - הודעות ועדכונים 02.07.15

תושבי כפר שמריהו שלום רב,

להלן הודעות ועדכונים:

הערב כנס מתגייסים

הנכם מוזמנים לכנס לכבוד המתגייסים, אשר ייערך הערב, יום חמישי ה- 2.7.15 בשעה 19:30 בבית ראשונים.
    במהלך האירוע יספר הטייס נועם גרשוני על פציעתו במלחמת לבנון השנייה, על תהליך השיקום ועד הזכייה באליפות עולם בטניס.

תשתיות והסדרי תנועה זמניים

רחוב הדקלים:

• השבוע תתבצע סלילה זמנית של הכביש ובמהלך השבוע הקרוב הכביש יפתח לתנועה.
    • הכביש מואר ובמהלך השבוע תשודרג מערכת המצלמות המתעדות את הפעילות ברחוב הנרקיסים וברחוב הדקלים.

רחוב הנרקיסים:

• חברת הוט וחברת בזק עסוקות בהשלמת חיבור תשתית חדשה.
    • התנועה ברחוב מוגבלת. אנו חוזרים ומבקשים לא להשאיר מכוניות חונות לצד הדרך.

רחוב הרקפות:

• מתבצעות עבודות תשתית בעיקר בצד הדרך.
    • הרחוב פתוח עם שיבושי תנועה זמניים.
    • התושבים מתבקשים שלא לחנות בצד הדרך בין השעות 07:30 – 15:00.

עבודות בכביש 531/20
    העבודות בשטח נמשכות ותאריך היעד לסיום עדין עומד על סוף 2017.
    במהלך השבועות הקרובים, בימי חג הרמדאן, אישרתי עבודות גם בשעות הלילה, לא כולל בימי שישי וחג.
    במהלך חודש ספטמבר 2015 נזמן את הציבור לסקירה על המיזם כולו.

צילום: מאיר פרוינדליך

שמירת המרחב הציבורי

• יש להימנע מיצירת רעש חריג, לרבות מוזיקה עוצמתית, בכל שעות היממה. בין השעות 14:00 ל-16:00 ואחרי השעה 23:00 אין להשמיע מוזיקה או כל רעש אשר עשוי להפריע לשכנים.
    • אין לחנות על מדרכות, על מעברי חצייה, בתוך צומת ובמקומות האסורים בתמרור. תופעל אכיפה.
    • אין לרוקן ברכות שחייה למרחב הציבורי. במקרים חריגים יש לתאם עם משה שהם. נגד בעלי נכסים, אשר יזרימו מים למרחב הציבורי, שלא בתאום, ינקטו צעדים משפטיים.
    • רוכבי אופניים, במיוחד חשמליים, מתבקשים לציית לחוקי התנועה ולרכוב עם כיוון התנועה. תוגש תלונה במשטרה נגד רוכב אופניים אשר ינהג בניגוד לכיוון או יסכן את הציבור.

שמירת הסביבה - יתושים

מידע נוסף – באתר המועצה המקומית כפר שמריהו

נחשים - זהירות !

מוני לוכד נחשים - 052-2898726
    לפרטים נוספים ולמידע רחב - באתר המועצה

מתוך עיתון ידיעות אחרונות, 02.07.15

עונה חדשה במרכז וייל

עונה חדשה 2016-2015 במרכז וייל לתרבות וקהילה: הצגות חדשות, קונצרטים של הבארוקדה וסולני תל אביב, הקרנות סרטים בטרום בכורה, הרצאות קתדרה, מועדון+ בתכנית מורחבת, פסטיבלים ועוד. הקדימו לרכוש מנוי ולהבטיח את מקומכם.
    למידע ופרטים נוספים: 09-9569430 או באתר וייל:
    www.weilcenter.org.il

הזמנה לאירועי קיץ בבית ראשונים

טקס סיום מחזור נ"ט בבית הספר היסודי

בית הספר היסודי שלנו נוסד לפני יותר מ-60 שנים, שותפות של כפר שמריהו ומושב רשפון. אני למדתי בו וכך כל ילדי.
    ביום ראשון ה- 28 ביוני 2015 נערך טקס סיום מחזור נ״ט הכולל נערות ונערים מקיבוץ גליל-ים, ממושב רשפון וכמובן מכפר שמריהו.
    המחנכים שושי וברי, בסיוע הצוות והורים הרימו עם הבוגרים טקס יפה ומרגש.

להלן הדברים אשר נשאתי בטקס:

בוגרים יקרים, הורים, מורים, צוות חינוכי ואורחים נכבדים,
    ראשית דבר אבקש לברך את בוגרי בית הספר המשותף והמשמעותי, בנות ובני מחזור נ"ט, ולהודות לכם על כי אפשרתם לנו להשפיע ולעצב את דרככם.
    המעשה החינוכי אינו דבר של מה בכך, יש בו משום קביעת אופייה של חברה, יש בו משום מתן מענה לצרכים מיוחדים של ילדים, יש בו משום גיבוש חברה לטוב ולרע ובקיצור, זו הזדמנות לתחזק את ההווה ולהשפיע על העתיד.
    המורכבות בחינוך הממלכתי נובעת בראש וראשונה מהצורך המאתגר להתמודד עם שונות גבוהה ולנסות להביא כל פרט לתחושת מסוגלות ולהצלחה בתחום בו הוא חזק יותר. כל זה כאשר מדדי ההצלחה של בית הספר אינם מתייחסים לשונות ולהתפלגות הטבעית אשר בין התלמידים.
    בית ספרנו, בתמיכה משמעותית של הקהילה, מקיים מגוון רחב של פעילויות לא שגרתיות בכדי להגיע ליותר ילדים למרות הצפיפות בכיתות והמחויבות לאחידות ברוח הוראות משרד החינוך.
    לפני כתשע שנים, כחלק ממעבר הדרגתי ללמידה והוראה מתוקשבים ומשמעותיים, הרחבנו והטמענו תוכניות מאזנות. אין לדעתי בית ספר נוסף בארץ, אשר מספק לתלמידיו, בצד סביבת למידה מתקדמת: אימוני שחייה, אימוני טניס, ספורט ימי, רכיבה באופנים, אומנות פלסטית ועוד מגוון עשיר של פעילויות, המטפחות ומעודדות אורח חיים בריא במלוא מובן המילה.
    תלמידות ותלמידים יקרים, הייתה לנו הזכות להעניק לכם את המיטב ואנו מקווים כי תיקחו עמכם את הטוב הזה ותמנפו אותו להישגים חדשים.
    ולהורים אני מבקש להודות על האמון, ובמיוחד על היוזמה לקיום תוכנית העשרה ערכית ומשמעותית בשנת המצווה, לרבות לקיחת אחריות והליווי הצמוד. אבקש להודות באופן מיוחד לתמר ולללי על שיתוף הפעולה והדיאלוג הרצוף.
    לצוות בית הספר בראשות דר' אלכס שניידר ובמיוחד למחנכות ולמחנכים: חינוך ילדים משול לטיפוס על מצוק תלול בתנאי ראות קשים. כל ילד משול לסלע שצריך להכירו ולדעת כיצד לצלוח את המעבר תוך ניצול החוזקות הפנימיות. לפעמים צריך להתמודד עם החולשות ולעתים לעקפן אך לעולם לא להתעלם מהן. החינוך הוא אומנות המחייבת התגייסות כללית של כל המשאבים ובעיקר התחדשות מתמדת. לכן, בקו הסיום צריך להסתכל ממבט הציפור ולראות את השביל כולו, לכל אורכו, כולל המהמורות, המכשולים וההזנקים, לנשום עמוק ולהתגאות בכך שהגענו וצלחנו. במורשת ישראל יש ברכה, הקרויה ברכת הזמן, בדרך כלל אומרים אותה בתחילת חג ומועד: "בָּרוּךְ אַתָּה ה' אֱלֹהֵינוּ מֶלֶךְ הָעוֹלָם, שֶהֶחֱיָנוּ וְקִיְּמָנוּ וְהִגִיעָנוּ לַזְּמַן הזה". אנחנו מציינים סיום כתה ו' וכניסה למערכת החינוך העל-יסודית.
    מחנכים ומורים יקרים, היה קשה כי היה חשוב לכם להצליח. תודה לכם מקרב לב על מידת ההשקעה והנתינה. רק במבחן הזמן נדע עד כמה נכונה הייתה דרככם. אני מאמין כי תרווה נחת.
    אני מאחל לכם, בוגרים יקרים, הצלחה רבה בכל אשר תבחרו. חפשו את האתגר ובחרו את הדרך לכיבוש היעדים. אל תרפו מהחיפוש אל תוותרו על קבלת מענה ותשובה, אל תחששו מקושי כי העולם פתוח עבורכם, כל אחד על פי כישוריו ובחירתו. תחליטו, תתכננו ופעלו להשגת המטרות.
    אנו נמשיך לעמוד לרשותכם בכל דבר ועניין ואני תקווה כי תהיו חלק מהקהילה ומשמעותיים בתרומתכם לחברה.
    עלו והצליחו.

בית הספר של החופש הגדול

בית הספר של החופש הגדול לבוגרי גן חובה ובוגרי כיתות א'-ב' נפתח אתמול, רביעי ה- 1.7.15 בסימן כחול לבן.
    בית הספר יפעל בחודש יולי במשך 3 שבועות משעה 08:00 עד 13:00 וכולל מגוון פעילויות לימודיות והעשרה: הצגות, קולנוע, בריכה, פעילות בספרייה, ימי שיא בנושאים כמו מדעים, ספורט, מאכלים מסביב לעולם, משחקי חשיבה, סדנת קרקס וגם טיול לספארי.