כפר שמריהו - הודעות ועדכונים 09.07.15

תושבי כפר שמריהו שלום רב,

להלן הודעות ועדכונים:

עבודות תשתית - עדכון והנחיות לשבועות הקרובים

בימים הקרובים תתבצענה עבודות סלילה והנחת תשתיות וצפויים שיבושי תנועה כדלקמן:

רחוב הנרקיסים

• ביום ראשון, 12 ביולי 2015 נכנסים לעבודות סלילה למשך כשישה שבועות. הרחוב ייסגר לכל כלי הרכב.
    • למי שמתקשה וזקוק לעזרה בכניסה וביציאה, נא לפנות לקבלן יואל בטלפון 054-6644252 או למפקח נתן בטלפון 055-2235050.
    • המועצה תתדרך את מגן דוד אדום ואת שירותי הכיבוי בדרכי הגעה.

רחוב הדקלים

• בוצעה סלילה ראשונית – הרחוב לשימוש תושבי רחוב הנרקיסים ורחוב הדקלים בלבד.
    • נא לנסוע בזהירות רבה. חנייה במפרצי החנייה החדשים. אין לחסום את הדרך.

רחוב הרקפות

• המשך בעבודות תשתית בתת-קרקע בקטעים של הרחוב – התנועה אפשרית אך מוגבלת.
    • בכדי להקל על העבודה, דירים מתבקשים לא להשאיר כלי רכב חונים ברחוב בין השעות 07:30 – 15:00.

שביל היסמין

• בימים מסוימים, בשעות היום, לשם וויסות תנועה, יפתח שביל היסמין לתנועה עוברת. אין לחסום את המעברים.

אנו מתנצלים מראש על עוגמת הנפש ואי הנוחות אך לשם ביצוע העבודות ברמת בטיחות סבירה, אין מנוס מסגירת הדרך.

אירועי קיץ בבית ראשונים – הודעה על שינויים

לצערנו אנו נאלצים לערוך שינויים במופעים, שתוכננו להתקיים בבית ראשונים, במסגרת סוף שבוע "חלום ליל קיץ":

• המופע של דני רובס, אשר תוכנן ליום שישי ה- 17.07.15 - נדחה.
      מועד חדש יפורסם.
    • קונצרט בארוקדה, אשר תוכנן למוצ"ש ה- 18.07.15 – מבוטל.

הסרט ביום חמישי ה- 16.7.15 יוקרן כמתוכנן:

שיעורי שחייה לגיל הזהב במועדון הספורט

מועדון הספורט כפר שמריהו מזמין את התושבים הוותיקים לשיעורי שחייה.
    השיעורים יתקיימו בכל יום רביעי בשעה 10:45 בבריכה.
    עלות למשתתף: 20 ₪ לשיעור.

עונה חדשה במרכז וייל

עונה חדשה 2016-2015 במרכז וייל לתרבות וקהילה: הצגות חדשות, קונצרטים של הבארוקדה וסולני תל אביב, הקרנות סרטים בטרום בכורה, הרצאות קתדרה, מועדון+ בתכנית מורחבת, פסטיבלים ועוד. הקדימו לרכוש מנוי ולהבטיח את מקומכם.
    למידע ופרטים נוספים: 09-9569430 או באתר וייל:
    www.weilcenter.org.il

יחידת חילוץ והצלה כפר שמריהו רשפון - שיפור כשירות

במהלך השבועות האחרונים, קבוצה נבחרת מתוך מתנדבי יחידת החילוץ וההצלה שלנו עברה הכשרה בתחום כיבוי אש.
    ההכשרה נעשית על ידי מדריכי שירות הכיבוי בהרצליה ברמה גבוהה מאוד ומביאה את המתנדבים למיומנות גבוהה של לוחמי אש.
    הרציונל לאימון נובע מהעובדה כי באתר הרס עשויה להתפתח שרפה ובטרם נכנסים לחלץ נפגעים יש למגר את האש.
    המתנדבים מגיעים לאימונים בנחישות ומפגינים יכולת גבוהה.
    נקווה שלא נזדקק אך לעולם צריך להיות מוכנים.

לתמונות נוספות לחצו כאן.

טקס הוקרה למתגייסים - תעוד

ביום חמישי ה- 2.7.15 נערך ערב הוקרה לבוגרי י"ב מהיישובים כפר שמריהו, מושב רשפון וקיבוץ גליל ים.
    לצערי כ- 40% מהבוגרים המתגייסים בחרו לא להגיע לאירוע מסיבותיהם.
    אנו נמשיך לערוך אירועים אלו ונכבד את הנוער העומד בפני תקופה משמעותית וחשובה בחייו.

בשנים האחרונות האירוע מתקיים בבית ראשונים, אחד מראשוני הבתים בישוב משנת 1937 אשר הכשרנו, שחזרנו ושיקמנו כמוזיאון להנצחת דור המייסדים.
    המקום הצנוע הזה משמש מודל לתודעה של דע מאין באת ובזכות מי יש לנו ישוב נהדר כזה.

בפתח האירוע נשאו דברי ברכה נציגת ההורים סיגל חנניה ונציגת הבוגרים, אנאל מודעי.
    בן הכפר, לוחם יחידת דובדבן, רס"ל עומר רומנו, בירך את הבוגרים וסיפר על מסלולו הצבאי.
    הוקרן סרטון על הבוגרים, חולק שי ולסיום שמענו את הרצאתו המרתקת ומעוררת התרגשות והשראה של הטייס, סרן נעם גרשוני, אשר נפצע אנוש במלחמת לבנון השנייה, השתקם וזכה באליפות העולם בטניס לנכים.

דברי באירוע:

בוגרים יקרים, הורים, אורחים וחברים נכבדים,

זהו מעמד מיוחד ומרגש עבורי ובוודאי עבורכם הבוגרים, אשר בימים הקרובים תהיו מבוגרים אחראים, מי בשרות הצבאי ומי בשנת השירות.

בחברה הישראלית אצה הדרך ואין די זמן פנוי למצות את חדוות הנעורים. אולי זה טוב, וחוסך להורים ולקהילה טיפול בנפילות המאפיינות משובת נעורים.

בשנת 2000, לפני כ-15 שנים, בעת היותי מנהל הגמנסיה העברית הרצליה, שלחתי משלחת בני נוער לכנס מנהיגות צעירה בסקנדינביה. אנחנו שלחנו נערות ונערים בני חמש עשרה ומהעולם הגיעו נערות ונערים בני יותר מעשרים... החיים בארצנו מזמנים לנו חוויות מבגרות ומשימות משמעותיות בגיל צעיר, וכבר משחר ילדותנו אנו לומדים להיזהר מנהג פרוע, ממדרכה שבורה, מאלמוני לא מוכר ומ"לא עלינו" רקטות וטילים. בכל בית יש ממ"ד ואנו משננים דרכי הישרדות במצבי חרום.

בשבועות ובחודשים הקרובים נישא אליכם את עיננו ונשים בכם את מבטחנו. אתם בוגרי קהילות גליל-ים, רשפון וכפר שמריהו תעמדו על הגבול בגופכם או באמצעות טכנולוגיות מקדמות ותגנו עלינו מפני אויב ושוחרי רע.
    בישובים שלנו תוכלו למצוא בוגרים רבים, אשר נטלו חלק משמעותי בביצור בטחונה של המדינה בתפקידים מורכבים ורבי השפעה.

אין לי ספק שבמידת הצורך תוכלו להתייעץ ואנו נעמוד לרשותכם.
    רק במועצה המקומית כפר שמריהו, מתוך שבעה חברים, כולם שירתו בשירות משמעותי, אחד תת-אלוף, טייס קרב, אחד אלוף משנה, מפקד ימי ואחד סא"ל, קצין מודיעין ביחידה מובחרת.

אנא עמדו בכבוד במשימה אליה אתם יוצאים. היו נחושים, עקביים, מתמידים וחדורי מוטיבציה להצליח. היו קשובים, סובלניים וממושמעים. התכונות הללו יעמדו לכם לעזר בסביבת השירות המורכבת.

בשם תושבי כפר שמריהו, בשם המועצה המקומית וכמובן בשמי, שלוחה ברכת דרך צלחה. צאו לשלום, חזרו בשלום ונהגו בשכל, באחריות ומתוך אמונת השליחות הלאומית.

להורים, היו גאים. אנו עומדים לרשותכם בכל שאלה או בעיה.

תודה רבה לצוות מרכז וייל: פנינה, עדי, עירית ועופר.
    תודה להורים שסייעו בהפקת האירוע: נוגה אורון, עינת מור, אהובה קורשיא, סנדרה בריאר ולרון לוקר על עריכת הסרטון.

לתמונות נוספות, שמות המתגייסים, סרטון הבוגרים ופרטים נוספים – לחצו כאן.

שימרו על בטיחות הילדים

הילדים בחופשה.
    נא הקפידו על כללי הבטיחות בדרך, בפעילות ובכל מקום בו תמצאו.
    נחכה לכם ונשמח לראות את כולם בריאים ושלמים בתחילת שנת הלימודים.