כפר שמריהו - הודעות ועדכונים 26.11.15

תושבי כפר שמריהו שלום,

להלן הודעות ועדכונים:

עבודות תשתית ועדכוני תנועה

רחוב האילנות, בקטע שבין רחוב הנרקיסים לרחוב דרך השדות:
    הקטע סגור לתנועת כל כלי הרכב.
    בשבוע הקרוב יתוקנו עמודי תאורה בדופן הצפונית.
    במהלך השבועיים הקרובים יוכנסו חומרי מצע ויהודקו לקראת ריצוף באבן משתלבת.
    בשבועיים הקרובים, בתאום עם בעלי הבתים, תוכן תשתית להורדת קווי בזק מעמודים לתת-קרקע.

רחוב הנרקיסים:
    רחוב הנרקיסים, בקטע שבין מספר 1 למספר 7 ובין מספר 2 למספר 12 ייסגר לשבועיים לשיפור מערכת הניקוז.
    התנועה ברחוב הנרקיסים וברחוב הדקלים בתקופה זו תהייה דו סטרית – כניסה ויציאה מרחוב האורנים.

צו ארנונה 2016 - דחיית הממשלה

הנני לעדכנכם כי שר הפנים סילבן שלום ושר האוצר משה כחלון דחו את בקשת המועצה המקומית כפר שמריהו מיום 30.06.15 להעלות את הארנונה בשיעור של 2.5% בשנת 2016, אשר מגלמים תוספת של כ-420,000 ₪ להכנסות עצמיות של המועצה לשירות התושבים. הדחייה אינה מנומקת.
    לשם תזכורת, לקראת הדיון בתקציב 2015, משרדי הממשלה כלל לא מצאו פנאי לעסוק בסוגיית הארנונה כי היו עסוקים בבחירות לכנסת.
    המועצה המקומית כפר שמריהו, מאז ומתמיד, מתנהלת באופן עצמאי ונטולת מענקים. בשנים האחרונות מוגדרת ע"י שר הפנים כרשות איתנה על פי חוק. משמעות הדבר כי רמת השירות לתושבים נגזרת מיכולת המועצה להעמיד משאבים ממקורותיה. אנו נאלצים לספוג את תוספת העלויות כתוצאה מקיטון בהעברות לחינוך, תוספות שכר והיטלים שונים המוטלים עלינו.
    בשנת 2016 תקציב המועצה יקטן ביחס לתקציב 2015 ותוכנית העבודה תכלול צמצום בחלק משירותיי הליבה.
    אנו תלויים בשלטון המרכזי כרגולטור וכפופים להחלטותיו.

מנסים לעצב עתיד

בשנים האחרונות אנו עדים לשינוי בהרכב האוכלוסייה בכפר שמריהו וברשפון ובמעגלי היחסים בתוך הקהילה. שינויים כאלה אינם ייחודיים ואנו לא שונים בכך מקהילות אחרות.
    ביום שני, ה-23.11.15, בין השעות 20:30 – 22:30, התכנסנו בבניין המועצה, הורים מקהילות גליל ים, רשפון, כפר שמריהו, מנהיגות שבט ני"ר והנהלת בית הספר, וערכנו סדנה מונחית בקבוצות.
    הדגש ניתן לגיבוש חברת נעורים מגויסת ומחויבת לקהילה - ניסינו לבחון דרכים לעצב את פני הקהילה בראייה עתידית, לנסות לנהל את השינוי, לחזק נושאים אשר נראים לנו חשובים ולעכב או לדחות נושאים אשר עשויים לפגום במרקם החברתי.
    בכל הקבוצות התכנסנו למסקנות דומות – ניתן וחשוב לגייס את בני הנוער לשותפות משמעותית בחיי הקהילה.
    בחודש הבא נערוך סדנה נוספת וננסה לגבש תכנית פעולה.
    תושבים, שהקהילה חשובה להם, בעלי יוזמה ומוטיבציה, שמעוניינים להצטרף לתהליך – אנא פנו אלי.

חיסון כלבים נגד כלבת

חיסון כלבים נגד כלבת ייערך ביום רביעי, ה- 23.12.2015  משעה 16:00 עד 18:00.
    החיסונים יתבצעו במשרדי מחלקת איכות הסביבה מול בניין המועצה המקומית, ברחוב קרן היסוד 25.
    לפרטים נוספים ולהנחיות וטרינרית המועצה, ד"ר סיתונית כץ – לחצו כאן.

מרכז וייל לתרבות וקהילה

לפרטים נוספים - לחצו כאן.

מועדון ספורט כפר שמריהו

מועדון הספורט מציע הטבה לבני הנוער תושבי כפר שמריהו - 50% הנחה ברכישת מנוי או כרטיסיה.
    המנוי כולל שימוש בכל מתקני המועדון - בריכת השחייה, חדר הכושר, טניס ועוד.
    לפרטים ורכישת מנוי: 09-9580404.

בית הכנסת "היכל הבנים"
    השבת, ט"ז בכסלו תשע"ו – פרשת "וישלח".
    מידעון שבועי לפרשת השבוע – לחצו כאן.

מרכז כלנית כפר שמריהו

הזמנה לאירוע חנוכה לכל הקהילה

לפרטים נוספים - לחצו כאן.

טקס קבלת ספר תורה לילדי כיתות ב'

ביום שישי ה- 20.11.15, נערך טקס קבלת ספר תורה לילדי כיתות ב', בבית הכנסת "היכל הבנים" בכפר שמריהו.
    הטקס היה חגיגי, שמח, מרגש ומכובד.
    תודה רבה לילדים, לצוות בית הספר, להורים המתנדבים ולבית הכנסת על האירוח.
    בדברי בטקס פניתי לילדים ואמרתי שספר התנ"ך הינו סיפורו של עם ישראל. יש בו סיפורי חסד וגבורה מול פשע וזנות, סיפורי מנהיגות מול שחיתות ורפיסות. זה סיפורו של עם, סיפור על בני אדם. והגיתם בו.
    לקריאת דברי בטקס – לחצו כאן