כפר שמריהו - הודעות ועידכונים 1.2.17

1/02/2017

תושבי כפר שמריהו שלום רב,
    ניסוי צופרים בחוף השרון, לרבות ברשפון – הודעת פיקוד העורף
    ביום שלישי, 07 בפברואר 2017, בשעה 10:05 יתקיים ניסוי התרעה באזור השרון, בין היתר ברשויות והיישובים הבאים: נתניה, אבן יהודה, כפר יונה, צור יגאל, כוכב יאיר, פרדסיה, תל מונד, קדימה-צורן, אליכין, זמר, טייבה, טירה, קלנסוואה ובחלק מיישובי המועצות האזוריות: עמק חפר, לב השרון, חוף השרון ודרום השרון.
    במהלך הניסוי תשמע אזעקה עולה ויורדת. במידה ותופעל אזעקת אמת, תישמע אזעקה נוספת לאחר מכן.
    בנוסף, תופץ התרעה באפליקציית פיקוד העורף ותופעל מערכת פריצה לשידור בתחנת הרדיו "רדיו אמצע הדרך".
    כמו כן, יופעלו ביפרים לכבדי שמיעה.

בית חולים מאיר – גיוס תרומה לרכישת מכשור רפואי לטיפול נמרץ נשימתי מציל חיים.
    בית החולים מאיר, אשר כולנו נעזרים בשירותיו, נערך לרכישת מכשור רפואי מתקדם לטיפול נמרץ נשימתי למחלקת הריאות החדשה.
    מדובר בציוד מציל חיים, בעלות של כ-1 מיליון ש"ח.
    ביום שלישי, 04 באפריל 2017, בשעות הבוקר, ייערך ברדיו רדיוס  100FM שידור מיוחד לגיוס תרומות למכשור זה.
    נעניתי לאתגר החשוב לסייע בגיוס ובשעה 11:00 אעלה לשידור ואפנה לתושבי כפר שמריהו לתרום.
    אודה לכל מי שיתגייס למען מטרה זו במבצע ההתגייסות הקודם לרכישת מכשיר MRI ההתגייסות של תושבים מכפר שמריהו הניבה למעלה מ-400,000 ₪.
    כל מי  שבנדיבות לבו מוכן לתרום, אם בשידור ואם באנונימיות, אבקש להודיעני מבעוד מועד.

שנת ה-80 לכפר שמריהו
    השנה אנו מציינים 80 שנים להקמת כפר שמריהו. הכפר שלנו, אשר נוסד ב-1937 על ידי כמה משפחות חלוצים מגרמניה, נחשב לאחד הישובים האיתנים והיציבים בישראל. בכוונתנו להמשיך ולהיות מודל למנהל תקין ולסולידריות חברתית.
    עד כה ערכנו שני אירועים מוצלחים בסימן 80 שנים לייסוד הכפר:
    - הצדעה לבני מייסדים בבית ראשונים.
    - הדלקת נר שלישי של חנוכה בבית הכנסת.

אנו רוצים לציין באביב את שנת השמונים באירוע מיוחד, קהילתי וחגיגי ולשם כך הוקמה וועדת היגוי. אם יש מי אשר רוצה לתרום מניסיונו או מכישוריו, מוזמן לפנות בהקדם לפנינה רבינוביץ ממרכז וייל 054-2300695

רישום למוסדות חינוך
    רישום תלמידים למוסדות החינוך היסודי והקדם יסודי התחיל ב-29 בינואר 2017 ויסתיים ביום 16 בפברואר 2017

גן / כיתה קבוצת גיל רישום שעות
    גן גפן – טרום-טרום חובה ילידי 2014 אשכול גני הילדים ימים א', ב', ד', ה'
    שעות  08:30 – 13:00
    גן תאנה – טרום חובה ילידי 2013 אשכול גני הילדים
    גן רימון – גן חובה ילידי 2012 אשכול גני הילדים
    כתה א' ילידי 2011 מזכירות המועצה א' – ה' 08:30 – 13:00

דרכי התקשרות לברור:

גני ילדים, שירי הרפז, 054-2300684, shiri.har@kfar.info

מזכירות, אירית תלם, 09-9506699, lishka@kfar.org.il
    גן לפעוטות:
    בכפר שמריהו פועלים שני גני ילדים פרטיים לפעוטות:
    גן ליאת ברחוב קרן היסוד. לפרטים ליאת קירמאייר 052-6701155
    גן אור באשכול גני הילדים. לפרטים: אורן סטליק 050-5750934

תשלום ארנונה – כדאי להזדרז עד לסוף השבוע הזה:
    צו הארנונה והשובר לתשלום, כולל אגרת השמירה, חולקו בתאי הדואר.
    בכפר שמריהו מקובל לשלם בתשלום אחד, במהלך חודש ינואר, אך ניתן לשלם גם בשעורים, כפי שמפורסם בחוברת הצו. מומלץ לשלם בכרטיס אשראי באתר האינטרנט ולזכות בהנחה   www.kfar-shemaryahu.muni.il
    מי שטרם קיבל את ההודעה לתא הדואר, מתבקש לפנות למועצה לקבלת עותק משובר תשלום.

פיתוח כפר שמריהו – קידום מתחם רחוב הנוריות
    מתחם הנוריות הינו שטח בן למעלה ממאה דונם, בין הרחובות החורש, המעפילים, קרן היסוד וכביש מס' 2, המתוכנן על ידי המועצה לפיתוח, לרבות תוספת זכויות בנייה.
    התוכנית יוצרת רחוב חדש צפון - דרום בין רחוב החורש לכביש מספר 2 – רחוב הנוריות ומספר רחובות רוחב ומאפשר תוספת משמעותית של בתים במתחם, כאשר לכל בית חזית נפרדת והכל עם תשתיות עירוניות חדשות ומתקדמות.
    ב-16 בינואר 2016 נערכה בוועדה המחוזית תל אביב ישיבה בה הציגו בעלי הנכסים התנגדויות לחלקים בתוכנית.
    הוועדה שמעה את המתנגדים ואת תשובות המועצה ובתוך מספר חודשים תביא את התוכנית לאישור במליאת הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה.
    אנו מקווים כי כבר במהלך 2017, לאחר יותר מעשרים שנות תכנון, נצא לדרך.

מתנדבים:
    אנו מבקשים מתנדבים למגוון משימות:
    - למשמר הכפר – כרוך בהכשרה ובהסמכה קצרים של משטרת ישראל. להתנדבות נא לפנות למפקד סרג' קורשיא בטל' 054-6388866
    - ליחידת חילוץ והצלה – כרוך בהכשרה בפיקוד העורף וביחידה. להתנדבות נא לפנות למפקד שי רז בטל' 050-3202020
    - בני נוער מכפר שמריהו מגיל 16, אשר בשגרה יסייעו באיוש מוקד המצלמות ויתרגלו התקנת מערכות מים לחלוקה בחרום וסיוע ליחידת חילוץ והצלה. נא לפנות ליגאל הקב"ט בטל' מס' 0506261234

וועדת ערר לארנונה – נדרש יו"ר וועדה:

החוק מחייב כל רשות מקומית למנות מתוך תושביה וועדת ערר לארנונה. אנו מבקשים מתושב כפר שמריהו להעמיד עצמו לתפקיד יו"ר הוועדה.
    כשיר להתמנות כיו"ר וועדת ערר :
    - עורך/כת דין תושב/ת כפר שמריהו, הכשיר/ה להתמנות לשופט/ת בית משפט שלום ומצוי/ה בדיני השלטון המקומי והמיסוי המוניציפאלי.
    - לא ישקלו מועמדים העשויים להימצא במצב של ניגוד עניינים.
    - מועמדות יש להגיש על גבי שאלון למועמד בצירוף קורות חיים.
    - פרטים נוספים וטפסים ניתן למצוא באתר המועצה בכתובת www.kfar-shemaryahu.muni.il

אירועים מרכזיים צפויים, כדאי לרשום

- אליפות טריאתלון לילדים עד גיל 13, ע"ש רותם תאודור – 13 במאי 2017 בבקר.
    - טקס זיכרון לשואה ולגבורה – 23 באפריל 2017 בערב.
    - טקס יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ונפגעי פעולות האיבה – 30 באפריל 2017 בערב.

במרכז וייל השבוע :

המועצה המקומית כפר שמריהו:
    אתר האינטרנט דף הפייסבוק / ערוץ היוטיוב / טוויטר
    רחוב קרן היסוד 18 כפר שמריהו 46910 * טל' 09-9506699moatza@kfar.org.il