כפר שמריהו הודעות ועידכונים - 17.5.18

17/05/2018

בשבוע החולף נערכו שני אירועים חשובים: בשבת אירחנו את אליפות הילדים בטריאתלון וביום שלישי בית הספר היסודי אירח את הקהילה באירוע שבועות.
    באליפות הילדים בטריאתלון לקחו חלק כ-370 מתחרות ומתחרים, מגיל 8 ועד לגיל 15, במספר מקצים ועוד כ-130 בנות ובנים בתחרויות עממיות.
    האירוע היה מאורגן למופת, נוהל באופן מקצועי ואיכותי וזכה להד מאוד חיובי.
    בחגיגת שבועות ערכו בית הספר בניהול מיכל גוטליב-פרידור והנהגת ההורים, בהובלת גלי בדש, אירוע צבעוני, תרבותי ומלא שמחה.
    במהלך האירוע קיבלו תלמידי בית הספר את ילדי גני החובה מגליל-ים, מרשפון ומכפר שמריהו, לקראת הגעתם לכתה א'.
    מעגלי המחול של התלמידים ריגשו מאוד.
    במעמד החגיגה בחרו התלמידים וההורים שם חדש לבית הספר, אשר יפורסם ברבים בימים הקרובים.

הנהגת הורים תשע"ט
    גלי בדש, המשמשת יו"ר הנהגת ההורים בבית הספר היסודי כבר חמש שנים, הודיעה כי לא תמשיך לשנה נוספת.
    יש לי הערכה רבה לגלי על פועלה ועל היוזמות הרבות בהן אתגרה את הנהלת בית הספר ועל כך תודה גדולה מאוד.
    אנא העמידו לתפקיד מועמדים טובים, בעלי אחריות חברתית ונכונות לתמוך בהנהלת בית הספר בדרכו להישגים חדשים.

הפנינג בחוף השרון
    ההפנינג אשר תוכנן בבית החינוך המשותף חוף השרון ליום שלישי 08 במאי 2018, נדחה בשל מזג האוויר ויתקיים ביום רביעי, 06 ביוני 2018, בין השעות 16:30 ל-19:30 בבית החינוך.
    כמידי שנה נערכים הורים מבית החינוך המשותף חוף השרון לארח את ילדי בית אלעזרקי למסיבת מצוה מיטיבה ומחברת. האירוע יתקיים במועדון הספורט בכפר שמריהו ב-29 במאי 2018 בערב.

הערכות לחרום
    כמו כולם אנו עוקבים אחר המתיחות הביטחונית בזירות השונות.
    האווירה נפיצה ובתוך זמן קצר יכול לפרוץ עימות בלתי נשלט.
    לבנו עם חקלאי עוטף עזה אשר שדותיהם הובערו על ידי בני בלייעל.

התנדבות ראויה:
    השבוע יצאו שלושה מתנדבים מיחידת החילוץ, בעלי הכשרה בכיבוי אש, לסייע במלחמה בשרפות הרבות, הנגרמות מעפיפוני התבערה. שי רז, הדס בן-אהרון ורביב קהן, הצטרפו לצוות מתחנת כיבוי אש הרצליה ופעלו בכיבוי שרפות ביער בארי. תודה והערכה רבה.

עבודות תשתית:
    מזרח רחוב המעפילים:
    במזרח רחוב המעפילים החלה חברת אשטרום-ורד לבצע עבודה משותפת עבור המועצה ועבור נתיבי ישראל.
    העבודה כוללת הנחת מערכות מים, ניקוז וביוב חדשות עבור המועצה והסדרת צומת הרחובות המעפילים – דרך השדות - שביל השקד וחיבורם למחלף המעפילים. העבודות צפויות להסתיים ביולי 2018.
    במסגרת העבודה מתוכנן להקים מעגל תנועה, אשר על פי התחזית יקל מאוד על היוצאים והנכנסים לשביל השקד ולרחוב דרך השדות.

דרך האביב, רחוב הזית ומערב רחוב קרן היסוד:
    חברת יכימוביץ-סויסה מבצעת עבור המועצה ועבור אגודת המים עבודה הכוללת הנחת קווי מים, ניקוז וביוב חדשים, מערכת תאורת רחוב, הסדרת קווי בזק והוט וסלילת דרך ומדרכה באבנים משתלבות.
    אנו מעריכים שהעבודה תסתיים בחודש אוגוסט 2018

קווי ביוב מאספים:
    שני קווי ביוב מאספים יונחו בחודשים הקרובים לאורך כביש מס' 2. העבודה צפויה להסתיים ביולי 2018:
    א. קו דרום מערבי – מרחוב המעפילים עד לרחוב הזית.
    ב. קו צפון מערבי – מרחוב דרך האביב לשביל התפוזים.

תוכנית דרך השדות:
    המועצה המקומית יזמה תוכנית לתוספת זכויות בנייה לחלקות פרטיות משני צדי רחוב דרך השדות.
    עיקרי התוכנית הוצגו לתושבים ביום 26 באפריל 2018.
    מצגת עדכנית הועלתה לאתר האינטרנט של המועצה והציבור מוזמן להתייחס אליה.

היערכות לבחירות למועצה:
    ב-30 באוקטובר 2018 תיערכנה בחירות לשלטון המקומי.
    הבחירות הן לראשות המועצה בבחירות אישיות ולחברות במועצת היישוב בבחירות רשימתיות.
    עד כה ארבעה מועמדים הכריזו על כוונתם לרוץ לראשות המועצה. ניתן כבר לחוש את ריחן.
    למי שיש רצון וכישורים להשפיע – זה הזמן.

הכח הירוק:
    פינוי אשפה בחג השבועות: