כפר שמריהו - הודעות ועידכונים 7.6.18

7/06/2018

הערכות לסיום שנת הלימודים:
    שנת הלימודים תשע"ח מתקרבת לסיומה ואנו נערכים לשנת הלימודים תשע"ט.
    שנת הלימודים בחינוך העל-יסודי תסתיים ביום 20 ביוני 2018 ובחינוך היסודי ובקדם יסודי ב-29 ביוני 2018.
    בגני הילדים ובבית הספר נערכים לפעילות הקיץ. משרד הפנים ומשרד החינוך הכתיבו מגבלות בניהול והפעלת פעילות הקיץ ואנו נעשה כל שלעיל ידנו לספק שירות איכותי, תחת המגבלות.
    מיד בתום פעילות הקיץ תכנס המועצה לתוכנית לתחזוקה וחידוש מבנים במוסדות החינוך, על מנת שתהיה מוכנות ראויה לפתיחת שנה.
    בשנת הלימודים תשע"ט, בגני הילדים שלנו ילמדו כ-93 ילדים. הצוות המוביל נשאר ללא שינוי, ובבית הספר היסודי צפויים ללמוד כ-350 תלמידים, ב-14 או ב-15 כיתות אם.

הנהגת הורים תשע"ט:
    גלי בדש, המשמשת יו"ר הנהגת ההורים בבית הספר היסודי כבר חמש שנים, הודיעה כי לא תמשיך לשנה נוספת.
    יש לי הערכה רבה לגלי על פועלה ועל היוזמות הרבות בהן אתגרה את הנהלת בית הספר ועל כך תודה גדולה מאוד.
    אנא העמידו לתפקיד מועמדים טובים, בעלי אחריות חברתית ונכונות לתמוך בהנהלת בית הספר בדרכו להישגים חדשים.

שבט ני"ר:
    מבנה השבט הוקם לפני כחמישים שנים בלא היתר, על אתר ארכיאולוגי. לא ניתן להכשיר את המבנים ועלינו למנוע שימוש בהם.
    המועצה, בתאום עם הנהגת השבט, תפעל להכשיר את פעילות השבט באופן זמני במתחם בית הספר היסודי, עד למציאת פתרון ראוי ונכון במבנה חדש.

כנס לבוגרי כיתות י"ב:
    המועצה המקומית כפר שמריהו וועד רשפון יקיימו ב-28 ביוני, בשעה 19:30, בבית ראשונים ערב מיוחד לכבוד בוגרי כיתות י"ב, לקראת גיוסם או יציאתם לשנת שירות.
    הזמנו גם את 16 בוגרי המכינה הקדם צבאית מגדלור, המתארחת בכפר.
    כולם מוזמנים.

הערכות לחרום:
    כמו כולם אנו עוקבים אחר המתיחות הביטחונית בזירות השונות.
    האווירה נפיצה ובתוך זמן קצר יכול לפרוץ עימות בלתי נשלט.
    לבנו עם חקלאי עוטף עזה אשר שדותיהם הובערו על ידי בני בלייעל.

עבודות תשתית:
    מזרח רחוב המעפילים:

במזרח רחוב המעפילים נמשכת העבודה להסדרת תשתיות, השלמת צומת רחוב המעפילים עם דרך השדות ושביל השקד ומחלף המעפילים.
    העבודות צפויות להסתיים באוגוסט 2018.

דרך האביב, רחוב הזית ומערב רחוב קרן היסוד:
    חברת יכימוביץ-סויסה מבצעת עבור המועצה ועבור אגודת המים עבודה הכוללת הנחת קווי מים, ניקוז וביוב חדשים, מערכת תאורת רחוב, הסדרת קווי בזק והוט וסלילת דרך ומדרכה באבנים משתלבות.
    אנו מעריכים שהעבודה תסתיים בחודש אוגוסט 2018

קווי ביוב מאספים:
    שני קווי ביוב מאספים יונחו בחודשים הקרובים לאורך כביש מס' 2. העבודה צפויה להסתיים באוגוסט 2018:
    א. קו דרום מערבי – מרחוב המעפילים עד לרחוב הזית.
    ב. קו צפון מערבי – מרחוב דרך האביב לשביל התפוזים.

תוכנית מתחם דרך השדות:
    המועצה המקומית יזמה תוכנית לתוספת זכויות בנייה לחלקות פרטיות משני צדי רחוב דרך השדות.
    עיקרי התוכנית הוצגו לתושבים ביום 26 באפריל 2018.
    מצגת עדכנית הועלתה לאתר האינטרנט של המועצה והציבור מוזמן להתייחס אליה.
    בעלי נכסים, הנוגעים לתוכנית, הוזמנו לדיונים מפורטים עם המתכננים.

מסיבות פרטיות – נא להתחשב בשכנים:
    עם בא הקיץ, תושבים פותחים בתיהם לאירועים חברתיים.
    אירוע, אשר להפקתו נגבה כסף או שמתבצעת בו מכירת אוכל ומשקאות, מחוייב היתר ממחלקת הרישוי.
    אנו מבקשים שהנאת האחד לא תהיה סבלו של האחר. יש להקפיד:
    • הסדרי חנייה – באירוע רב משתתפים רצוי לתאם מראש עם הפיקוח במועצה. אין לחנות על מדרכות ואין לחסום מעבר כלי רכב בדגש על רכבי חרום ככבאית ו/או אמבולנס.
    • התקני חשמל – אין להעמיד גנרטור בשטח ציבורי ללא תאום מוקדם עם המועצה.
    • יש להקפיד שהמרחב הציבורי יישאר נקי.
    • הפעלת מוזיקה – יש להתחשב בשכנים. אין להפעיל מוזיקה רועשת בשעות הצהרים, בין השעות 14:00 ל-16:00 ויש להפסיקה לחלוטין בשעה 23:00.

בדיקת קווי חשמל לקרינה חריגה:
    בעקבות פנית תושב מרחוב הנוטע, נבדק ונמצאה עוצמת קרינה חריגה מרשת החשמל ברחוב.
    המועצה ערכה ועורכת בדיקות ופעולות מול חברת החשמל להפחתת עוצמת הקרינה ברחוב הנוטע ולהורדתה לתקן מאושר.
    • יש לזכור כי מכל כבל מוליך חשמל מוקרנת קרינה אלקטרומגנטית ומשום הזהירות קבע המשרד להגנת הסביבה תקן מקסימום.
    מנהל האחזקה פרסם באתר המועצה את רישום בדיקות קרינה אשר ביצענו לפני ואחרי הפעולות שננקטו.
    נעדכן לכשתסתיימנה כל העבודות להפחתת קרינה.

היערכות לבחירות למועצה:
    ב-30 באוקטובר 2018 תיערכנה בחירות לשלטון המקומי.
    הבחירות הן לראשות המועצה בבחירות אישיות ולחברות במועצת היישוב בבחירות רשימתיות.
    עד כה שלושה מועמדים הכריזו על כוונתם לרוץ לראשות המועצה. ניתן כבר לחוש את ריחן.

רווחה:

הכח הירוק: