כפר שמריהו - הודעות ועידכונים 16.5.19

16/05/2019

פרויקט תשתיות הביוב
    בימים אלו החלו עבודות תשתית שלב ב' של פרויקט הביוב.
    העבודות כוללות:
    • רחוב החבצלת דרום – מרחוב הקוצר עד דרך האביב.
    • רחוב הנוטע מערב – מרחוב החורש עד כביש 2
    • רחוב המעפילים מכביש 2 עד דרך הגנים כולל חיבור המרכז המסחרי
    • שיקום קווי ביוב קיימים אשר בוצעו לפני שנים רבות (שביל השקד, רחוב הורדים, רחוב החבצלת, ורחוב החורש מרחוב הנוטע ועד רחוב קרן היסוד)
    • קו ביוב מאסף מערבי (משביל התפוזים עד רחוב המעפילים)
    עלות ביצוע העבודות בשלב זה הינה 9.76 מיליון ש"ח.
    מקורות המימון של שלב זה בפרויקט הינם השתתפות אגודת המים והיטלי ביוב אשר נגבו ע"י המועצה. שלב זה בפרויקט מבוצע לאחר הערכה ובדיקה מחודשת של אומדן העלויות אשר הניבו חסכון ניכר.
    צו תחילת עבודה נחתם ע"י גזברית המועצה, מהנדס המועצה וראש המועצה.
    במקביל לעבודות תשתית הביוב, אגודת המים מבצעת החלפת קווי מים ישנים.
    פרויקט הביוב מבוצע כך שבכל מקום בו מתבצעות חפירות ופתיחת כבישים מבוצעות הכנות לתשתיות עתידיות נוספות. עם סיום הביצוע, מבוצע שיקום האספלט.
    צפי לביצוע שלב זה בפרויקט הינו כשנה.
    במקביל תחילת ביצוע שלב זה, מושלמות עבודות תכנון ובדיקת עלויות לשלב הבא של הפרויקט.

דוח מבקר המועצה
    שבוע שעבר פורסמה כתבה בדבר דוח מבקר המועצה בדבר ההתנהלות התקציבית במהלך שנת 2018.
    בעקבות הכתבה תושבים רבים פנו למועצה לברר מה פני הדברים.
    עם כניסתי לתפקיד ביקשתי ממבקר המועצה לבחון את הגורמים אשר הובילו למצב הכספי של המועצה. חשוב לציין כי המבקר משמש בתפקיד זה שנים רבות.
    דוח המבקר מפורסם במלואו באתר המועצה כנספח לפרוטוקול ישיבת המועצה (פרוטוקול מספר 9 מיום 2/4/2019).
    אני מאמין בשקיפות מלאה ולפיכך מפנה לדוח המבקר:

אירועי "משואה לתקומה"
    ברצוני להודות לכל אשר נטלו חלק בקיום אירועי "משואה לתקומה" – עובדי מועצה ותושבים עם רוח התנדבות ובמיוחד לעדי גולן ולחברת המועצה אניק זבליק.
    אירועי יום השואה ויום הזכרון נערכו במתכונת דומה לזו של שנים עברו. חגיגת יום העצמאות התקיימה במתכונת שונה כאשר המופע המרכזי היה צנוע מטעמים קהילתיים ותקציביים.
    הופקו לקחים לשנים הבאות ובימים אלה נכתב ספר נהלים.

הישגים בספורט
    ברצוני לברך את בנות כיתות ה'-ו' על זכייתן במקום הראשון בטורניר הכדורגל של הרצליה ועל זכייתן במקום הראשון בטורניר הכדורשת של הרצליה.
    עלו והצליחו.

אירוע התרמה לבי"ח מאיר
    בית החולים מאיר אשר כולנו נעזרים בשירותיו, נערך לרכישת מכשור רפואי מתקדם ולשיפור מחלקת נשים מיילדות ופגיה.
    ביום ראשון, 2 יוני 2019, מהשעה 9:00 בבוקר ועד 16:00, ייערך ברדיו רדיוס 100FM שידור מיוחד לגיוס תרומות למחלקה.
    במשדר ישתתפו רופאים בכירים מבית החולים, ראשי הערים מהאזור ומנהל בית החולים ד"ר ירון מושקט.
    נעניתי לפניה לסייע בגיוס תרומות מאנשים טובים ובשעה 13:00 אעלה לשידור ואקח חלק באירוע ההתרמה.
    במשדר בשנה שעברה נאספו תרומות למחלקה האונקולוגית  – המחלקה המשופצת נפתחה והיא נותנת שירות רפואי מעולה לכל תושבי האזור.
    שיפור והצטיידות במחלקת נשים מילדות ופגיה מסייעת בהצלת חיים וחשיבותם רבה.

מרכז וויל

אירועים קהילתיים

תחנת כיבוי אש הרצליה מארחת

רווחה
    הילדים עזבו את הבית? יצאתם לפנסיה ויש לכם זמן פנוי ? מעוניינים לעשות משהו טוב ?
    אנחנו מחפשים אתכם !
    הפעילות כרוכה בהתנדבות של כשעתיים בשבוע !
    כפר שמריהו מגייס מתנדבים שמעוניינים ללוות/להקשיב/להיפגש עם בן/בת 80+ , תושבי כפר הזקוקים לחברה, אוזן קשבת ויד תומכת.
    מעוניינים ? - צלצלו לאילה - 0542300691 - או שלחו מייל ל- revacha@kfar.org.il  בצרוף טלפון, ואנחנו כבר נצור קשר ונעשה את החיבור.
    אין מדובר בקשישים סיעודיים, אלא רק בתושבי הכפר הזקוקים לקצת חברה/עזרה.

הכח הירוק
    יתוש הטיגריס האסייני
    נחשים
    נמלת האש הקטנה