הודעות ועדכונים 2.10.14

2/10/2014

תושבי כפר שמריהו שלום רב,

חברי המועצה ועובדיה מברכים את התושבים בברכת שנה טובה וגמר חתימה טובה.

ברכת חג שמח לתושבים ולעובדים בני העדות המוסלמית והדרוזית, לרגל חג הקורבן.

להלן מס' הודעות ועדכונים:

עבודות תשתית

עבודות התשתית ברחובות התלמים והזורע נמשכות.

ביום ראשון, 05.10.14, בין השעות 09:00 – 17:00 יהיה רחוב דרך השדות סגור לתנועה בין רחוב קרן היסוד לרחוב הרקפות, למעט דיירי הרחוב.

מועדון הספורט - קיום אספה כללית

המועדון הוקם בשנות ה-60 על קרקע של המועצה, ע״י עמותה של תושבים: אגודת ספורט כפר שמריהו.

בהתאם לתקנון ולהחלטות האספה הכללית, אחת לשנתיים נערכות בחירות לוועד מנהל.

ביום רביעי, 01.10.14 נערכה האספה הכללית, במסגרתה הודנו לחברי הוועד היוצא - דניאל מינץ, חדווה ליבושור ואיציק צדוק, שמענו ואישרנו דו״חות כספיים, שמענו סקירה מפי יועץ ארגוני, שמענו דוח של וועדת הביקורת ובחרנו וועד מנהל חדש.

לוועדת הביקורת נבחרו פה אחד: מאיר פרוידליך, מיכל לומניץ וג׳ורג׳ קורשיא.

לוועד המנהל נבחרו פה אחד: ישראל ספירו, רונן האזה, רויטל מאייר ועמית הרצברג. אליהם, לוועד המנהל מצטרפים ראש המועצה, דרור אלוני ונציג הציבור, ליגד רוטלוי.

זו העת לחזור ולהודות לצוות המועדון ולחברי ההנהלה על השירות הטוב ולאחל הצלחה ושנה טובה למצטרפים החדשים.

אנו רוצים לראות במועדון בית לכל שוחרי אורח חיים בריא וכמרכז קהילתי נוסף.

שבט ני"ר – פנייה להורים

בכדי להרחיב את הפעילות ולסייע לסגל ההדרכה במשימתו נדרש שיתוף פעולה של ההורים.

מצ"ב פניית ראש המועצה בנדון:

להורים שלום רב,

הנדון: פעילות בשבט ני"ר – פנייה להורים

שבט ני"ר קיים מזה כחמישים שנה ומהווה בסיס לפעילות ערכית משלימה לילדים ולבני הנוער בכפר שמריהו ובמושב רשפון. לשמחתנו הרבה, בשנים האחרונות מצטרפים גם מקבוץ גליל ים.

הפעילות בצופים מתחילה בכתה ד' ונמשכת עד לסיום י"ב. במהלך התקופה בני הנוער רוכשים מיומנויות ומתפתחים כמדריכים וכמנהיגים. הרוח הצופית הינה רוח של יצירה, סולידאריות, אזרחות טובה ותרומה לקהילה.

מהיותנו קהילה קטנה אנו פועלים ליצור מסה קריטית של חניכים ומדריכים. ברם, גם השנה נדרשנו לגייס כוחות חיצוניים לתגבור כוח ההדרכה.

אחד המרכיבים החשובים והיפים בפעילות של תנועת הנוער הינו הצמחת מנהיגות צעירה. המדריכים מוכשרים לתפקידם בסדנאות ובמהלך העשייה. כמובן שחלק מתהליך ההכשרה נעשה במסגרת השירות on the job training.

מהיות המדריכים צעירים, מטבע הדברים, הם חסרי ניסיון וזקוקים לחיזוק ולתמיכה שלנו, המבוגרים. מעשיהם טובים וחשובים. אנו רוצים לראותם פועלים כיזמים, נוטלים אחריות ומתפתחים כדור המנהיגות הבא.

אני פונה להורים בכל לשון של בקשה לעמוד לרשות המדריכים ולסייע להם ככל שנדרש בכדי לממש את תוכנית ההדרכה והפעילות הצופית. אנו מצפים למעורבות הורים אך בשום פנים ואופן לא להתערבות לא מכוונת ומבוקרת.

אנו מבקשים שכל תלונה של הורים או ביקורת על תהליכים בשבט תופנה למרכזים הבוגרים: הדס בן-אהרון, יעל חסון, שניר וולפרט או נעמה פורת.

בברכת חזק! שנה טובה

מגרש הספורט החדש בביה"ס

מגרש הספורט עומד לרשות הילדים, בני הנוער והמבוגרים. בשעות הבוקר, בימי הלימוד, משמש המגרש את התלמידים. אחר הצהרים, עד לשעה 20:00, מופעלים חוגי ילדים ובהמשך חוגי מבוגרים.

בכדי לאפשר למי שאינו פעיל בחוג לשחק, קבע רכז הספורט, איתי דקל, שעות פתוחות:

הצגות וסיפורים לילדי הכפר – במרכז וייל

לעלון המלא לחצו כאן (2 דפים)

סיכום פסטיבל DocoArt5

פסטיבל DocoArt5 הסתיים השבוע במרכז וייל.

הסרטים עסקו באנשים ובתופעות תרבותיות שונות מהעולם, והפסטיבל זכה להצלחה.

בעבר הפסטיבל נערך בחודש מאי במשך סוף שבוע, השנה בחרנו לקיים את הפסטיבל בתחילת השנה ולפרוס את הסרטים על פני כחודש.

נשמח לשמוע את דעתכם על מועד הפסטיבל ותוכנו – לחצו כאן לפנייה ישירה לבית וייל.

שיפוץ דירות לניצולי שואה

לפרטים נוספים ניתן לפנות לאילה ברטור, מח' רווחה
    ט"ל: 054-2300691, דוא"ל: revacha@kfar.org.il

חג סוכות – חופשה מרוכזת של עובדי המועצה

בין התאריכים 09.10.14 עד 18.10.14 עובדי המועצה ימצאו בחופשה מרוכזת ומשרדי המועצה יהיו סגורים.
    במידת הצורך ניתן ליצור קשר עם המוקד במס': 09-9506699.

קהילת "היכל הבנים" כפר שמריהו - חגי תשרי

למדריך המלא לחצו כאן