הודעות ועדכונים 25.12.14

25/12/2014

תושבי כפר שמריהו שלום רב,

להלן מס' הודעות ועדכונים:

הקמת מערכת ביוב בכפר שמריהו

רבים תוהים מדוע בכפר שמריהו אין מערכת ביוב מרכזי.

אני צופה שבתחילת 2015 תאשר הממשלה את חוק העזר לביוב, המונח אצל הרגולטור כבר יותר משבע שנים ונצא באופן גורף להקמת המערכת.

התוכנית מתבססת על התקנת צנרת איסוף ברחובות היישוב ופינוי לפתרונות קצה (מתקן טיהור שפכים) בהרצליה וברעננה.

החוק מחייב את הרשות המקומית להתקין מערכת ביוב מרכזית בישוב:

• ב-2001 חוקק חוק המחייב תאגוד לנושא המים והביוב.
    • ב-2005 יצאנו לתכנון מערכת ביוב יישובית.
    • עד ל-2006 בחרה המועצה שלא להגיב לחובה זו ולמעשה התעלמה מהחוק.
    • ב-2006 וב-2007 חתמנו על הסכמים לפתרונות קצה עם הרצליה ורעננה והבאנו את התוכניות לאישור הרגולטור.
    • ב-2007 חתמנו עם אגודת המים על הסכם להפעלת מערכת הביוב לאחר הקמתה.
    • משנת 2007 אנו מוכנים עם תכניות להקמת מערכת ביוב מרכזית, חידוש משק המים וחידוש הכבישים והמדרכות.
      הדבר היחיד אשר מעכב הוא העדר אישור לחוק העזר. רשות המים והביוב "מענישים" אותנו על סירובנו להתאגד בתאגיד אזורי ועל כך שאנו מתעקשים להישאר עצמאיים.

לאחר מאבק עיקש בכנסת ובממשלה, סוכם שרשות המים והביוב יסירו את העיצומים ויפעלו לאישור חוק העזר לכפר שמריהו.

הגשנו מחדש את התחשיבים ואני צופה שבמהלך תחילת 2015 יאושרו. אם אכן כך יהיה, נצא לקראת סוף 2015 במיזם רחב, רב שנתי בכל הישוב.

העבודות אשר נעשות כעת, ברחובות התלמים, הזורע, הדקלים, הנרקיסים והרקפות כוללות הנחת צנרת ביוב. הקדמנו, שכן מערכת המים ברחובות אלה על סף קריסה.

נמשיך לעדכן.

תשתיות והסדרי תנועה זמניים

רחוב התלמים:

• ביום ראשון 28.12.14 תושלם עבודת הסלילה ברחוב התלמים.
    • במהלך חודש ינואר 2015 תורד תשתית החשמל ובזק לתת-קרקע.
    • בשבועות הקרובים רחוב התלמים יהיה סגור לכניסה מרחוב הזורע. הכניסה תהיה זמנית מרחוב דרך השדות לדיירי רחובות התלמים, התמר, הצבעונים והזורע.

רחוב הזורע וסמטת הזורע:

• עבודות תשתית מגבילות תנועה יחלו ברחוב הזורע, בין רחוב קרן היסוד לשביל החיטה, ביום שני 29.12.14.
    • הודעות על מגבלות והסדרי תנועה מפורטים נפרסם מידי יום באתר האינטרנט של המועצה.
    • לנוסעים צפונה, למרכז ווייל, לביה"ס או לרשפון עדיף לנסוע ברחוב דרך השדות.
    • לדיירי רחוב הזורע, מצפון לרחוב קרן היסוד, כדאי להתעדכן מעת לעת על האילוצים.

רחוב שביל התפוזים:

• במהלך השבוע הקרוב יושלם החיבור לרחוב האורנים, כולל הסדרת מדרכות בין רחוב הפרחים לשביל התפוזים.
    • לאחר השלמת המדרכות תיסלל הדרך.

חדקונית הדקל

חדקונית הדקל התגלתה במס' בתים בכפר שמריהו. אנו מבקשים לבצע בהקדם בדיקה וטיפול מתאים.

למידע נוסף והמלצות לטיפול, משרד החקלאות ופיתוח הכפר.

רשמו ביומנכם – צעדת הבנים וטריאתלון כפר שמריהו

פעילות לאימהות ופעוטות במרכז וייל

פעילות בוקר מונחית של שלוש (3) שעות לאימהות ופעוטות מגיל 10 חודשים ומעלה מתקיימת מידי שבוע בבית עליזה, רח' קרן היסוד - מול המועצה המקומית.

נפתחת קבוצה נוספת בימי שלישי בבוקר בין השעות: 12:00-09:00.

לפרטים נוספים נא לפנות ל: יעל -052-5699262 או למרכז וייל- 09-9569430.