הודעות ועדכונים 12.03.2015

תושבי כפר שמריהו שלום רב,

להלן הודעות ועדכונים:

פרטים על צעדת הבנים

• נפגש בבית לוין (בנין המועצה) ונצעד מזרחה לכיוון השדות והמרחבים הפתוחים. בדרך נחצה את תוואי העבודה של כביש 20  ונקבל הסבר על התקדמות העבודות.
    • מומלץ להצטייד בנעלי הליכה ובכובע. תהיה חלוקת מים במהלך המסלול.
    • דמי השתתפות – 20 ₪ למשתתף. ההרשמה בבוקר הצדעה החל משעה 07:30.
    • הסדרי חנייה: מומלץ להגיע ברגל. ניתן לחנות בחניון מועדון הספורט או ברחובות הסמוכים.
    • סגירת כבישים: בשעה 08:00 ייסגר לתנועה קטע רחוב קרן היסוד, בין רחוב הזורע לרחוב החורש, משני הכיוונים.
      החל משעה 08:50 ייסגרו לתנועה הכבישים בציר הצעדה, בהתאם לקצב הצועדים.
    • סיום הצעדה במועדון הספורט. תערך הפעלה לכל המשפחה. כל מתקני המועדון וההפעלות פתוחים לקהל הרחב.

מפות המסלולים (ייתכנו שינויים קלים עקב תנאי השטח):

3 ק"מ   ~   6 ק"מ   ~   12 ק"מ

סגירת פעילות שדה התעופה ב-15 באפריל 2015

היועץ המשפטי לממשלה הוציא חוות דעת אשר קובעת נחרצות, כי החל מיום 15.04.2015 מסתיימת תקופת אי-אכיפת הדין הפלילי בשדה התעופה.

השדה הוא בלתי חוקי והחל מ-15.04.15 ניתן יהיה להגיש כתבי אישום ולנקוט הליכים פליליים במקרה בו לא תיפסק פעילות בשדה במועד שנקבע.

זה תוצאה של מאבק רב שנים של עיריית הרצליה, עיריית רעננה והמועצה המקומית כפר שמריהו, אשר נושא פרי.

תשתיות והסדרי תנועה זמניים

רחוב האורנים ושביל התפוזים:

• סלילת הקטע הסמוך לבית הספר הושלמה ובימים הקרובים תושלם צביעת קווי עצירה והפרדה.
    • במהלך השבוע הבא תושלם סלילת שביל האופניים במדרכה.
    • בשביל התפוזים, לאורך המדרכה, מול הכניסה הראשית למתחם החינוך, הותקנה גדר למניעת ירידת ילדים לכביש.

רחוב הזורע:

• בין רחוב התלמים ורחוב הקוצר עבודות התשתית מתקדמות על פי התוכנית.
    • בתוך שבועיים יפתח לדיירי הרחוב הקטע שבין רחוב התלמים לשביל החיטה.

רחוב התלמים:

• הרחוב פתוח לתנועה.
    • הושלמה הורדת עמודי החשמל.
    • הורדת עמודי בזק מתוכננת לשבוע הקרוב.

רחוב הדקלים:

• ברחוב מתבצעות עבודות תשתית לחשמל ותקשורת.
    • במהלך סוף השבוע הרחוב יהיה פתוח לתנועה.

רחוב הנרקיסים:

• עבודות תשתית לניקוז ולביוב.
    • התנועה פתוחה לדיירי הרחוב.
    • במהלך סוף השבוע הרחוב יהיה פתוח לתנועה.

הודעה על תהליך הפקעת מקרקעין

במהלך השנים יזמה המועצה המקומית מספר תוכניות מתאר הכוללות דרכים ושטחים ציבוריים. בחלק ניכר מהמקרים הליך השלמת הפעילות, קרי רישום המקרקעין על שם המועצה המקומית, לא הושלם.

בכדי להסדיר את הנושא שכרנו שירות של חברת 'בר טכנולוגיות' לרישום המקרקעין כדין.

לאחרונה פרסמו בחוצות הישוב הודעות על התהליך. להלן ההסבר:

הודעות לפי סעיפים 5 ו-7 הינן חלק משמעותי וחיוני מביצוע הליך ההפקעה ע"י מוסד תכנון  - וועדה מקומית / מחוזית לתכנון ובניה או שר האוצר בתשתיות לאומיות / ציבוריות (בעיקר דרכים וכדומה).

הודעה לפי סעיף 5 באה לאחר מתן תוקף לתכנית המפקיעה,  והינה הודעה על כוונה לביצוע ההפקעה. בד בבד לפרסום הודעה לפי סעיף 5 רושמים אף הערת אזהרה על המקרקעין כדי שמי שמעיין בנסח יידע שזה מיועד להפקעה.

הודעה לפי סעיף 7 הינה הודעה ע"י מוסד התכנון על כוונה לתפוס חזקה במקרקעין. ניתן לתפוס חזקה תוך 60 ימים על דרך הכלל או פחות ככל שיש צורך ציבורי דחוף.

בחירות לכנסת ה-20, יום שלישי ה-17.03.15 - יום שבתון

• שירותי המועצה יינתנו כביום חג.
    • הודעות דחופות ניתן להעביר למוקד המועצה 09-9506699.
    • לא יתקיימו חוגים במרכז וייל.
    • לא תתקיים פעולה בצופים.
    • מועדון הספורט יפעל כרגיל.

בכפר שמריהו שלוש קלפיות: אחת בבית עליזה, ברחוב קרן היסוד 23, ושתיים בבית ווייל, ברחוב הנוטע 4.

יום הבחירות הינו יום חשוב לדמוקרטיה ואנו קוראים לכל בעלי זכות הבחירה לממש את חובתם האזרחית ולהגיע לקלפי להצביע.

קורס קיימות לתושבים - ייפתח לאחר חג פסח

פרטים נוספים בקרוב...

קבלת קהל במחלקת הנדסה בחודש מרץ 2015

ימי ראשון משעה 14:00 עד 16:00

ימי חמישי משעה 08:00 עד 12:00

אין קבלת קהל בימי שלישי עקב חובת השתתפות בקורס.

פגרת פסח במועצה

המועצה המקומית תמצא בפגרת חג פסח ולא תהייה קבלת קהל מה- 05.04.15 עד ה- 11.04.15, ימי חול המועד.

בקרוב במרכז וייל. לרכישת כרטיסים: 09-9569430

יום האישה בכפר שמריהו

אתמול בערב נערך במרכז וייל אירוע יום האישה - ערב מפנק לנשים עם מרק חם וסרט טוב.

לאירוע הוזמנו 40 חיילות מגדוד תבור, המאומץ על ידי האגודה למען החייל כפר שמריהו.

תודה רבה לרון מיכאל, מנכ"ל 'AHAVA' על תרומת השי לחיילות.

תודה רבה לסיגל זוז, לאניק זבליק, לרויטל מאייר, לפנינה רבינוביץ ולצוות בית ווייל על הפקת האירוע.

לפרטים ותמונות נוספות

פעילות תלמידי בית הספר – חקר מגוון המינים

ביום רביעי ה- 11.03.15 במסגרת הפרויקט המשותף - חקר מגוון המינים והטבע המקומי של היחידה האזורית לאיכות הסביבה בשרון ושימור בריכות החורף של החברה להגנת הטבע יצאו תלמידי כיתות ד' למשתלה של יוחנן להכיר ולחקור את הטבע המקומי.

תודה רבה ליוחנן היילברונר על האירוח הלבבי וההסברים המעניינים.

לפרטים נוספים ותמונות

אירוח סטודנטיות חרדיות מכפר חב"ד

ביום רביעי ה- 11.03.15 התארחו בבית הספר סטודנטיות מסמינר "בית רבקה", כפר חב"ד. בביקור הוצגה בפני האורחות תפיסת ההכלה ושילוב אמצעי הלמידה ונערך סיור באשכול גני הילדים.

מחוברים לשואה

ארגון "מחוברים לשואה", הפועל בהתנדבות וללא מטרות רווח, פיתח את 'נר זוכרים' במטרה להנחיל מנהג הדלקת נר זיכרון בערב יום השואה לזכרו של אדם אשר נספה בשואה.

לפרטים נוספים.