תרגיל חירום לאומי במוסדות החינוך להתגוננות מרעידת אדמה

16/02/2015
    תרגיל חירום לאומי במוסדות החינוך להתגוננות מרעידת אדמה (הגדל)

ביום שני ה- 16.2.15 נערך תרגיל חירום לאומי במוסדות החינוך להתגוננות מרעידת אדמה.

עם הכרזת התרגיל בשעה 12:00, ילדי גני הילדים ותלמידי בית הספר פונו למגרשים הפתוחים.

בהמשך נערך תרגיל רחב היקף, שבו כוחות הביטחון הציגו לילדים תהליכים בחילוץ ופינוי נפגעים – כיבוי אש, משטרה, מד"א, פיקוד העורף ויחידת החילוץ של כפר שמריהו-רשפון.

בתרגיל התארחו מנכ״לית משרד החינוך, מיכל כהן, שסיירה קודם לכן באשכול גני הילדים, ומפקד פיקוד העורף, האלוף אייל אייזנברג.

בסיום התרגיל עברו הילדים בין המציגים וצפו בפעולת הרובוט המשטרתי.

בשיחת הסיכום התרגיל הוכרז כהצלחה רבה, במיוחד שיתוף הפעולה בין כל הגורמים בהתארגנות לתרגיל ובמהלכו.

תודות: • תודה רבה לילדים המקסימים על התנהגות מכובדת ושיתוף פעולה. • תודה לילדים שלקחו חלק בתרגיל. • תודה מיוחדת לברי דדון, רכז הביטחון של בית הספר על הארגון וההובלה. • תודה ליוספה כהן, רכזת קשרי קהילה על התיאומים והצילומים.• תודה לליאור בידני אב הבית על החריצות וההשקעה. • תודה ליעל חסון ולצוות בית הספר שמילאו תפקידים. • תודה לצוות אשכול גני הילדים ובמיוחד לשירי ולשרון. • תודה לעובדי המועצה המקומית כפר שמריהו: ליאור, איציק, פארס ומשה. • תודה לשוטר הקהילתי ברוך סלומון ולקב"ט יגאל רדה. • תודה רבה להורים שהגיעו ולכל המתנדבים ביחידת החילוץ ובמשמר הכפר. • תודה רבה לנציגי פיקוד העורף: אורי ודיקלה ולנציגי משרד החינוך: קרן וחיים.