אגרת לתושב 13.02.2020

13/02/2020

פרוייקט תשתיות הביוב והמים
עבודות מים וביוב ברחוב הנוטע, ימשיכו גם השבוע, בין רחוב החורש לרחוב הזורע. העבודות מתבצעות בין השעות 09:00 ועד 17:00, להלן פירוט העבודות:

·         ביום ראשון 16/2 -  עבודות תשתית מים בין רח' החורש לכניסה לחניון בית וויל, קטע דרך זה יהיה חסום למעבר וחניית כלי רכב. חניון בית ווייל יישאר פתוח.

·         ביום שני 17/2 ושלישי 18/2 - עבודות תשתית מים בין חניון בית ווייל לרח' הזורע, קטע דרך זה יהיה חסום למעבר וחניית כלי רכב. חניון בית ווייל יישאר פתוח.

יתכנו שינויים בלוחות הזמנים.

טו' בשבט בבית הספר
ביום ט"ו בשבט  בפעילות נטיעות משותפות לכל תלמידי ביה"ס וגני הילדים.
הרב אורי איינהורן הסביר לילדים על מנהגי החג וחשיבות הנטיעות למען הדורות הבאים.

תודות לצוות בית הספר על התמונות

מגרש המיני פיץ' - נפתח
המגרש נפתח לשימושכם.
המגרש פתוח בימים א - ה מהשעה 09:00 עד 14:00 ומ- 16:00 עד 18:30.
ביום שישי מהשעה 09:00 עד 14:00 ומ- 16:00 עד 18:30.
ביום שבת מהשעה 10:00 עד 14:00 ומ- 16:00 עד 18:30.

המשתמשים מתבקשים להקפיד על השקט, להימנע מצעקות והפרעה לשכנים.
להזכירכם, חל איסור לטפס על גדרות המתקן.

הפסקות חשמל יזומות בעקבות פעולות גיזום
חברת החשמל מבצעת עבודות גיזום למניעת מפגעים ברשת החשמל, במהלך העבודות תהינה הפסקות חשמל ייזומות, להלן פירוט מועדי העבודות:
ביום רביעי,  19/2 - יבוצעו עבודות גיזום ברח' המעפילים פינת שביל השקד ודרך השדות.

אירועים קהילתיים
ברצוננו להודות לגברת אטי לזר אשר ייזמה והפיקה את האירוע המיוחד הזה, ערב הוקרה לוותיקי הכפר  שהתקיים בערב טו' בשבט, באולם הקידוש של בית הכנסת.
ראש המועצה, סרג' קורשיא, והרב אורי איינהורן נשאו ברכות לכל המשתתפים.
מר שרגא מילשטיין, מר מאיר פרוינדליך, מר בני גוטמן, הגברת אילושקה ספירו והגברת ד"ר אווה גרוסמן שיתפו אותנו בזיכרונותיהם מראשית ימי הכפר.
להקת סימון קריכלי הנעימה בצלילים של פעם בשלל שפות ועל השולחנות נערך כיבוד עשיר של טו' בשבט.
שמחנו על ההענות הרבה של וותיקי הכפר שכבדו אותנו בנוכחותם, בברכת בריאות, אושר ואריכות ימים.

תודות לצלם שרון צ'ופי פרוינדליך.

מרכז וייל לתרבות

הכח הירוק

וירוס קורונה

עדכון בנושא וירוס הקורונה:

למיטב ידיעתנו בישראל לא התגלה וירוס הקורונה.

הנושא נמצא באחריות משרד הבריאות ולא באחריות הרשויות המקומיות.

אנו במועצה עוקבים אחר הנחיות משרד הבריאות ומשרד החינוך.

הנחיות משרד הבריאות: https://www.health.gov.il/Subjects/disease/corona/Pages/default.aspx

הנחיות משרד החינוך: https://edu.gov.il/sites/Shaar/Institutes/security/Pages/corona_virus.aspx

ניתן להתעדכן במוקד קול הבריאות של משרד הבריאות בטלפון 5400*

קומפוסטרים
משבר האקלים כבר כאן, לא מדובר בתחזיות רחוקות טווח, אפשר כבר להרגיש את מזג האוויר שמשתגע בכל מקום על פני הכוכב. זה הזמן שלנו להתעורר ולהתחבר חזרה לטבע בכל דרך אפשרית.
אז מה עושים? לוקחים אחריות אישית ועושים מה שאפשר קודם כל בחיים האישיים של כל אחת ואחד מאיתנו. לשים קומפוסטר לשאריות המזון שלנו זה בהחלט צעד חשוב וראוי! כ-50% ממשקל האשפה שאנחנו מייצרים היא פסולת אורגנית (שאריות מזון). אין שום סיבה שבעולם להסיע אותה עשרות קילומטרים מביתנו במשאיות מזהמות ולקבור אותה ביחד עם פסולת אחרת וליצור רעלים וזיהום סביבתי.

כל שיש לעשות הוא להשליך את שאריות המזון לקומפוסטר ולתת לטבע לעשות את שלו. שימו קומפוסטר בגינה של ביתכם ותראו עם הזמן איך הקסם הזה קורה - איך הטבע לוקח זבל והופך אותו לקומפוסט (זהב!) שניתן לפזר אח"כ בשימחה בגינה ובעציצים, לתת לעצים, לשיחים ולערוגות.

המועצה ביצעה התקשרות עם הספק "ניו הום" לרכישה מרוכזת של קומפוסטרים איכותיים של החברה הגרמנית נוידורף. קומפוסטרים אלו מתאימים למשפחה ממוצעת בבית עם גינה. עמיד וחזק ופשוט עושה את העבודה שלו במינימום התעסקות.
מחיר עבור קומפוסטר אחד 700 ש"ח כולל מע"מ. תוספת למחיר רשת נגד מכרסמים 85 ₪ כולל מע"מ. אחריות היצרן:  החלפת חלקים במקרה של שבר בשימוש סביר  לאורך 5 שנים על כל חלקי הקומפוסטר.
להלן מפרט הקומפוסטר:

הרכישה המרוכזת מותנית בהרשמה ותשלום מראש של מינימום  48 יחידות!
לרכישה יש ליצור קשר עם אתי אנקורי בטלפון – 054-2300797 או באמצעות מייל – eti@kfar.org.il

הפרדת פסולת

המועצה המקומית כפר שמריהו: אתר האינטרנט דף הפייסבוק / ערוץ היוטיוב / טוויטר