אגרת לתושב 15/05/2020

15/05/2020

שגרת קורונה

המועצה תקיים כל הקלה בהנחיות למניעת התפשטות נגיף הקורונה ומעודדת פעילות כלכלית ופעילות חברתית ככל הניתן, אני קורא לכם לשמור על ההנחיות שעדיין נותרו בתוקף למען בריאות כולנו.

חינוך
לפי מתווה משרד החינוך אנו נערכים לפתיחה מלאה של מערכת החינוך בכפר.
גני הילדים ישובו לפעילות מלאה החל מיום ראשון כאשר כל הילדים ישובו לגן בשעה 08:15.
הצהרונים לא ישובו לפעילות בשלב זה.

ילדי כיתות א' עד ג' ילמדו בבית הספר מיום ראשון כרגיל.
ביום שני יצטרפו אליהם ילדי כיתות ד' עד ו'.
כיתות ז' עד יב': מרבית תלמידי כפר שמריהו לומדים בביה"ס חוף השרון אשר באחריות מועצת חוף השרון. הלימודים ישובו ביום שני. אנו במועצה בקשר עם חוף השרון ונעדכן בהתפתחויות.
על התלמידים הלומדים במסגרת אחרת להתעדכן ישירות מול ביה"ס בו הם לומדים.

אני מבקש להודות לצוות הגננות והסייעות, למנהלת ביה״ס, הגב׳ דלית קירלי, וצוות המורים והמורות, ולמנהלת מחלקת החינוך, הגב׳ אדוה חלפון, אשר פועלים לילות כימים לחזרה בטוחה ללימודים בכל המסגרות.

ספרייה
הספרייה נפתחת בהתאם להנחיות התו הסגול, בימים ראשון עד חמישי, בין השעות 16:00-19:00.
נשמח לראותכם.

כלבים
אנו עדים למקרים של כלבים משוטטים בכפר, אני חוזר וקורא לכם לשים לב כי כלבכם אינו משוחרר וכי בעת טיול הוא קשור כנדרש, על מנת להמשיך ולשמור על הכפר שלנו נקי, מפוזרות בכפר עמדות "שקי-קקי" לאיסוף אחרי כלבכם. אנא הקפידו בנושא זה.

הכח הירוק

יתוש הטיגריס האסייתי
להלן מספר הנחיות ומידע בנוגע ליתוש הטיגריס האסייתי:
מפגעים לאדם:
עקיצות: יתוש הטיגריס האסייתי ידוע בישראל כגורם למטרדי עקיצות קשים לבני אדם בעיקר בשעות היום מחוץ לבתים. בעולם הוא ידוע כמעביר גורמי מחלה.
העברת גורמי מחלה: באסיה, באפריקה ובאמריקה יתוש הנמר האסיאתי מעביר מס' גורמי מחלות (ביניהם: קדחת הנילוס המערבי, דנגי, צ'יקונגוניה). בישראל לא ידוע על העברת מחלה ע"י יתוש זה.
ביולוגיה ומחזור חיים: בתי הגידול הטבעיים של המין באזורים הטרופיים, הם בעיקר במי גשם שנאגרים בחללים בעצים. יתוש זה מתפתח היטב גם במכלים מעשי ידי אדם מסוגים שונים, כגון: עציצים, אגרטלים וצמיגים. היתושים הבוגרים ניכרים בגופם השחור ובפספוס לבן אופייני על הרגליים ועל החזה. הבוגרים פעילים בעיקר ביום, ועוקצים בעיקר מחוץ לבית. בקיץ הישראלי משך שרידותם היא כשבוע – שבועיים.
הדברה משולבת של היתוש בישראל: הדרך העיקרית להדביר את היתוש היא ע"י ביצוע פעולות מניעה. רק במקרים מיוחדים נדרש יישום של חומרי הדברה.
מניעה: הימנעות מהשקיית יתר בגינות, ריקון מים הקיימים בתחתיות עציצים, דליים, חביות, אגרטלים, ניקוז מים עומדים ממרזבים סתומים, לחורר כל צמיג שצובר מים. מי שמחזיקים צמיגים משומשים יש לאחסנם באופן שמונע הצטברות מים ע"י כיסוי או חיתוך ופינוי לאתר פסולת מסודר בהתאם לחוק.
ניטור: גילוי, זיהוי ודיווח על יתושים בוגרים יועיל למיפוי וקביעת תמונת מצב שתשמש בסיס טוב לפעולה של כל הנוגעים בדבר.
שימוש בחומרי הדברה: נדרש כנגד זחלי יתושים באגרטלים, שלא ניתן לרוקן מהם מים וכנגד יתושים בוגרים.
התגוננות אישית: מריחת חומרים דוחי יתושים עשויה להועיל בהפחתת מס' העקיצות בעת שהיה מחוץ לבית.
הערכות המועצה: המועצה פעלה ופועלת לניקוי השטחים הציבוריים, ליבוש מקווי מים ומבצעת ניטור. המועצה תפעל בשטח פרטי רק במקרים בהם יש הזנחה מצד בעל הנכס או שכניו. כל פעילות ניטור או הדברה בשטח פרטי הינה על חשבון בעל הנכס. תושבים יקרים אנא עזרו לנו להילחם בתופעת היתוש וייבשו את מקורות המים בחצר ביתכם.
לפרטים נוספים ניתן לפנות לאלעד אברמוביץ' בטלפון – 054-2300683

נחשים
עונת פעילות הנחשים החלה. התושבים מתבקשים לנקוט מידה רבה של זהירות
ולהדריך ילדים כיצד להימנע ממפגש עם נחש. במקרה ונראה נחש, יש להתרחק
בזהירות (לא בבהלה) ולהזעיק מבוגר. התושבים מתבקשים לנקות היטב שטחים מעשבייה ומגרוטאות ובכך לצמצם שטחי מסתור לנחש. בעלי חלקות חקלאיות מתבקשים לקצור את העשבייה ואם אפשר לחרוש את השטח.
הנחש הנפוץ באזורנו הוא הצפע הארצישראלי, אשר פעיל בעיקר בלילה.
אם נתקלתם בנחש אנא נסו לשמור קשר עין, פנו והזמינו לוכד נחשים.
לוכד נחשים: ארבל –054-4528364 או 054-2077726
מנהלת מחלקת איכות הסביבה אתי אנקורי – 054-2300797

הצפע הארצישראלי הוא נחש ארסי ממשפחת הצפעוניים. זהו נחש מסוכן, הנפוץ בארץ מכל
הנחשים הארסיים והגדול שבהם. הצפע שוכן בסלעים, שדות וחורש, פרדסים וביישובי אדם.
אורכו מגיע ל 1.35 מטר ולמשקל של 1.5 קילוגרם. צבעיו אפור- צהבהב או חום. לאורךגופו פס מקוטע בצבע חום כהה ובצידי גופו כתמים כצבע הפס, המורכב ממעוינים המחוברים זה לזה.
על ראשו ציור חום בצורת " V " שחודה פונה קדימה. סימן היכר לרוב בני משפחת הצפעוניים הוא: קשקשי הראש קטנים מקשקשי הגוף. הצפע הארצישראלי שוכן קרקע. הוא בעל כושר טיפוס טוב למדי ונמצא לעתים גם בסדקי חומות ועל עצים. הוא פעיל בשעות הלילה, בעיקר באביב, בקיץ ובסתיו. במשך היום הוא חבוי במקומות מסתור.

שבת שלום לכם ולבני ביתכם,

המועצה המקומית כפר שמריהו: אתר האינטרנט דף הפייסבוק / ערוץ היוטיוב / טוויטר