אגרת לתושב 28/05/2020

28/05/2020

אם מייל זה אינו מוצג כראוי צפה בגרסה המקוונת אצלנו באתר

חג שבועות
בחג השבועות אנו חוגגים את קציר הדגנים.
כפר שמריהו החל דרכו כיישוב חקלאי ולמרות שכיום מעטים מתושבי הכפר עוסקים בעבודת האדמה, בכל פינה ניצבת עדות לעבר החקלאי המפואר:

·         שמות הרחובות והשבילים מפארים את מקצועות החקלאות ואת היבולים.

·         צורת מרבית החלקות בכפר הן מלבן צר וארוך אשר מיועד לצמצם את מספר הסיבובים של הטרקטור בעת הקציר.

·         ברחוב הזורע קיימת נקודה בה הרחוב רחב יותר היות ופעם היו העגלות עוצרות במקום.

·         בכפר עדיין פועלים שני לולי תרנגולות של משפחת גרינברג ומשפחת גוטמן ובאדמות החקלאיות ממזרח ניתן למצוא פרדסים של בני הכפר.

מלבד עדויות דוממות לעבר החקלאי, קיימת עדות להווה החקלאי - האגודה החקלאית. מלבד הקשר לאדמה, האגודה החקלאית מהווה עוגן קהילתי שלא יסולא בפז.
המועצה תחזיר את חגיגות השבועות לקהילה בשנה הבאה. כולי תקווה כי נוכל לחגוג יחד בבריאות שלמה.

התמונה מתוך "הכפר - סיפורו של כפר שמריהו" כתב וערך: אריה חשביה, תשס"ד - 2003, עמוד 107

פרוייקט תשתיות הביוב והמים

ביום א' 31.5.20, יחלו עבודות הביוב ומים ברח' קרן היסוד בקטע שבין רח' הזורע לרח' החורש. הודעות על המשך העבודות יימסרו מעת לעת. העבודות בכל הרחוב  יימשכו כחודש וחצי. המועדים הינם משוערים ויתכנו שינוים תוך כדי העבודה בהתאם לקצב ההתקדמות.

שלב 1: עבודות ברחוב קרן היסוד, מרחוב הזורע ועד הכניסה לחניון מועדון הספורט.

1.1.העבודות מיום 31.5.20 עד ליום 7.6.20, בין השעות 9:00 עד 17:00.

1.2.לא תהיה כניסה לרחוב קרן היסוד מרחוב הזורע והכביש יהיה חסום לתנועת כלי רכב בתחום העבודה.
      תתאפר כניסת ויציאת רכבים לגרים ברחוב באופן מתואם.

1.3.תתאפשר כניסה ויציאה לרכבים לחניון מועדון הספורט עם הכוונת תנועה.

חג שבועות שמח,

המועצה המקומית כפר שמריהו: אתר האינטרנט דף הפייסבוק / ערוץ היוטיוב / טוויטר