אגרת לתושב 15/10/2020

15/10/2020

עדכון קורונה

בכפר כעת 5 חולים.
המועצה הקימה משל״ט קורונה להתמודדות יעילה ברמת הכפר. במשל״ט חברים עובדי מועצה אשר נותנים מענה לאתגרי הקורונה - חינוך, רווחה, וכו׳. פרטים בלינק - משל"ט קורונה

למרות שאין אנו יודעים מה תחליט הממשלה בנוגע לחזרה הדרגתית לשגרה, צפוי כי תהיה השפעה לצבע היישוב בתוכנית הרמזור. שמירה על רמת תחלואה נמוכה בשילוב בדיקות, תאפשר לנו לפתוח את מערכת החינוך ובשלב מאוחר יותר (הרבה יותר) את בית וייל.

נוהל חזרה מחו״ל – תושבים רבים חזרו מחופשת סוכות בניכר. משרד הבריאות הוציא נוהל מסודר אשר מבהיר את הנושא בפשטות:

ספרייה

בימים אלה מצטיידת הספרייה בספרים חדשים. בינתיים ניתן להזמין ספרים מן הרשימה הקיימת.
ההזמנה תבוצע טלפונית ויתואם מועד בו פקח של המועצה יעביר לכם את הספר.
כך נוכל להינות משירותי הספרייה ולהימנע מחשיפה לקורונה.
להזמנת ספרים יש להתקשר או לשלוח הודעה בווצאפ לגברת עירית ויזר 054-2300692

תוכנית מרכז הכפר הספורט - עדכון להגשת התנגדויות

רקע -
תוכנית מרכז הספורט הוגשה ע״י המועצה הקודמת בניגוד לעמדת מרבית התושבים וללא הצבעה במליאת המועצה.
למרות שהתוכנית אושרה בגופים התכנוניים, התוכנית הוחזרה למועצה בעקבות עתירה מנהלית שהגישו תושבים.
לאחר שיחות עם וועדת התכנון והבנייה של מחוז ת״א הובהר לנו כי אם אנו לא נגיש את התוכנית מחדש, הוועדה תגיש אותה ותכפה אותה עלינו ככתבה וכלשונה.
למרות שלא הצלחנו לבטל את התוכנית, הצלחנו לצמצם חלק מהפגיעה בתושבים הגובלים בה ולצמצם את הפגיעה במרקם החיים בכפר.

כעת -
כעת הגשנו את התוכנית המתוקנת.
גם לתוכנית זו המועצה תגיש התנגדויות בנוסף להתנגדויות אשר יוגשו על ידי התושבים וזאת על מנת לצמצם את הפגיעה בכפר.
מחלקת הנדסה של המועצה עומלת על ההתנגדויות ועומדת לקראת סיום הכנתן. בישיבת המועצה הבאה, בתחילת חודש נובמבר, יציג מהנדס המועצה לחברי המועצה את התנגדויות המועצה לתוכנית כפי שיוגשו. מיד לאחר הישיבה יועלה המסמך לאתר המועצה (נשלח קישור למסמך לכשיעלה).

אני מיידע אתכם כעת משני טעמים:
1. התחייבתי לשקיפות מלאה.
2. כעת הסתיים תהליך פרסום התוכנית והחל שלב הגשת ההתנגדויות.

פרסום התוכנית בוצע בשלושה אופנים:
1. בתלייה במקום מרכזי (נתלו שלטים בסמוך למרכז הספורט ובלוחות המודעות).
2. משלוח הודעות בכתב לבעלי השטחים הגובלים.
3. פרסום בעיתונים (היום הסתיים תהליך הפרסום)

היום החלה ספירת 60 הימים בהם ניתן להגיש התנגדות לתוכנית. המועצה תגיש התנגדות.
אני קורא לכל מי שרואה עצמו נפגע מן התוכנית, להגיש התנגדות כעת ולא לפספס את המועד.

הלינק לתוכנית: ‏http://mavat.moin.gov.il/mavatps/forms/sv3.aspx?tid=3
יש להכניס את מספר התוכנית: 504-0067975

בנימה אישית
הלוואי ויכולתי כראש מועצה לבטל את התוכנית כליל. התנגדתי לתוכנית לכל הדרך. אני מאמין שאין מקום בכפר למרכז ספורט של אלפי מטרים, מרכז חירום ממוגן עם חניית אמבולנסים וחדר ניתוח ועוד.
עשיתי כמיטב יכולתי והצלחתי לצמצם את רוע הגזירה ולהקטין את מספר המטרים בתוכנית.

נמשיך ונעדכן בהתאם להתפתחויות.

פרוייקט תשתיות המים והביוב

עבודות תשתיות המים והביוב ימשכו לאורך רחוב האורנים בחלק שבין שביל התפוזים לרחוב הפרחים ולבין
רחוב הפרחים ועד רחוב הדקלים לסירוגין גם במהלך ימי חול המועד.

העבודות יחלו בשעה 08:00 בבוקר עד השעה 17:00 בימים ראשון עד חמישי.

בשעות העבודה לא תתאפשר תנועת רכבים בקטע אשר בתחום העבודה.
יש להוציא רכבים מקטע רחוב זה לפני השעה 08:00 בכל יום.

איכות הסביבה

תוואי התהלוכה (או תהלוכן האורן) הוא עש נפוץ בכל הארץ וגורם למפגע קשה בחורשות, ביערות ובחצרות פרטיות, שבהם גדלים עצי אורן. בשדה, הארס יכול להיות פעיל מעל ל- 10 שנים! לכן מומלץ להיזהר מקינים ישנים של הטוואי.
על פי חוק העזר לכפר שמריהו (מניעת מפגעים) התשס"ח-2008, פרק י"ב, למי שיש עצי אורן בחצרו, חובה לבצע טיפול מקדים! כבר בחודש נובמבר ועד לחודש דצמבר  צריך להזמין מדביר מוסמך לטפל בעץ!

ניתן לפנות לכל מדביר מוסמך או למדביר המועצה: ברק אריאלי 054-4901628
מחיר מומלץ לטיפול: עץ בקוטר עד 10-90 ס"מ - 42 ₪ + מע"מ

להזכירכם החוק מחייב ביצוע הדברה כנגד תוואי תהלוכן האורן פרטים נוספים בלינק הבא:

בברכת בריאות איתנה,

המועצה המקומית כפר שמריהו: אתר האינטרנט / דף הפייסבוק / ערוץ היוטיוב / טוויטר