אגרת לתושב 30/10/2020

30/10/2020

עדכון קורונה

כפר שמריהו בציון 3.6 ירוק במדד הרמזור כרגע עם 4 חולים.
משיחות שקיימתי עם מרכז השלטון המקומי, הממשלה צפויה להחזיר את מודל הרמזור ולהעביר סמכויות לרשויות המקומיות בכפוף לכללי המודל.
לאור האמור לעיל, למעשים של כל אחת ואחד מאיתנו תהיה השלכה ישירה על הנעשה בכפר - אם נהיה זהירים נוכל לאפשר חיים נורמליים עם חנויות פתוחות. לחילופין, אם לא נקפיד על הכללים נהיה רשות אדומה והחנויות, גני השעשועים ומערכת החינוך ייסגרו.

גינת הכלבים

גינת הכלבים נפתחה לרווחת בעלי הכלבים. כמובן שיש להקפיד על כל הכללים ובכלל זה כללי הקורונה: מסיכה, ריחוק ומניעת התקהלות.

תאורת רחוב

לאחרונה קיבלנו דיווחים על מקומות בהם חסרה תאורת רחוב או שתאורת הרחוב אינה פועלת.
מחלקת התחזוקה של המועצה תיקנה את הליקויים.
במקרה בו אתם נתקלים בליקויים בתשתיות המועצה, אל תהססו ופנו למחלקת האחזוקה בטלפון:
073-2776616.

חינוך - חוזרים ללימודים

על פי הנחיות משרד החינוך, תלמידי בי"ס גשר יחזרו לספסל הלימודים ביום ראשון ה 1/11/20.

על פי החלטת המועצה, בבית הספר גשר, תלמידי כיתות א' – ד' ילמדו בימים א'- ה', חמישה ימים בשבוע, בין השעות 8:00-12:45, עפ"י חלוקה לקפסולות קבועות.

תלמידי כיתות ה', ו' יגיעו למפגשים חברתיים רגשיים, עפ"י לוחות זמנים מוגדרים ובקפסולות קבועות. בשאר השבוע תמשך הלמידה בזום.

על פי הנחיות משרד הבריאות על כל תלמידי ובאי בית הספר (בכל כיתות הלימוד) לעטות מסכה במהלך כל יום הלימודים, מלבד בזמני האוכל ובשיעורי חינוך גופני.

הכניסה לתלמידי ביה"ס תעשה דרך השער הראשי בין השעות 7:45-8:00, אנא הקפידו ועמדו בזמנים.
מועצת כפר שמריהו עושה את המקסימום על מנת לקיים את הלימודים על פי הנחיות משרד הבריאות ומשרד החינוך.

אני רוצה להדגיש כי המועצה משקיעה משאבים ומאמצים בחזרת ילדינו ללימודים. המתווה אותו הציגה הממשלה הוא רף המינימום מבחינתי ועליו אנו מוסיפים - 5 ימי לימוד במקום 4; מפגשים של כיתות ה-ו, ועוד. מלבד משאבים אלו הספציפיים לקורונה, נמשיך להשקיע במרחבי הלמידה בבית הספר ובכח אדם איכותי.

בהזדמנות זו אבקש להודות לראש וועדת חינוך כרמית נופך מוזס, לראש מחלקת חינוך במועצה הגב׳ אדווה חלפון, למנהלת ביה"ס הגב' דלית קירלי, סגנית ביה"ס הגב' שירי אביב וצוותי החינוך, אשר פועלים לילות כימים לחזרה בטוחה ללימודים

ספרייה

נוספו עוד ספרים חדשים לספריה, לרשימה לחץ כאן.
להזמנת ספרים יש להתקשר או לשלוח הודעה בווצאפ לגברת עירית ויזר 054-2300692.

תוכנית מרכז הכפר הספורט

עקב טעות סופר בפרסום התוכנית, עודכן הפרסום בעיתונות ועל השלטים התלויים.
אי לכך ספירת 60 הימים להגשת ההתנגדויות נדחתה במספר ימים והחלה היום (יום חמישי 29/10/2020).
המועצה תגיש התנגדות לתוכנית. העדכון בנוגע ל- 60 הימים נוגע לכל מי שמעוניין להגיש התנגדות.

נמשיך לעדכן בהתפתחויות.

פרוייקט תשתיות המים והביוב

עבודות תשתיות המים והביוב וההכנות לתשתית הסיב האופטי ימשכו לאורך רחוב האורנים בחלק שבין שביל התפוזים לרחוב הפרחים ולבין רחוב הפרחים ועד רחוב הדקלים לסירוגין. בימים ראשון עד חמישי מהשעה 08:00 עד 17:00.

בשעות העבודה לא תתאפשר תנועת רכבים בקטע אשר בתחום העבודה.
יש להוציא רכבים מקטע רחוב זה לפני השעה 08:00 בכל יום.

בית וייל

איכות הסביבה

נמלת האש - נמלה בצבעי אדם-כתום וגודלה 1-1.5 מ"מ, המלכה מגיעה עד לגודל של 5 מ"מ.
הנמלים נמצאות ברוב המקרים בחצר, ואף חודרות לבתים, בחיפוש אחר מזון ומים.  עקיצת הנמלה כואבת מאוד ויוצרת כעין כוויה על העור למשך כמה שעות עד ימים. אצל חלק מהאנשים יכולה להתפתח תגובה אלרגית חריפה.

במקרה של עקיצה יש למרוח חומר חיטוי על מקום העקיצה למניעת זיהום אפשרי. ניתן לשים קרח על מקום העקיצה. בכל מקרה של תגובה אלרגית יש לפנות למרפאה בהקדם.

ניתן לפנות באופן פרטי למדביר המועצה ברק אריאלי בטלפון – 0544901628. פרטים נוספים לחץ כאן.

תוואי התהלוכה  - (או תהלוכן האורן)תולעת נפוצה בכל הארץ ושגורמת למפגע קשה בחורשות, ביערות ובחצרות פרטיות, שבהם גדלים עצי אורן. בשדה, הארס יכול להיות פעיל מעל ל- 10 שנים! לכן מומלץ להיזהר מקינים ישנים.
על פי חוק העזר לכפר שמריהו (מניעת מפגעים) התשס"ח-2008, פרק י"ב, למי שיש עצי אורן בחצרו, חובה לבצע טיפול מקדים! כבר בחודש נובמבר ועד לחודש דצמבר  צריך להזמין מדביר מוסמך לטפל בעץ!

ניתן לפנות לכל מדביר מוסמך או למדביר המועצה: ברק אריאלי 054-4901628
מחיר מומלץ לטיפול: עץ בקוטר עד 10-90 ס"מ - 42 ₪ + מע"מ

להזכירכם החוק מחייב ביצוע הדברה כנגד תוואי תהלוכן האורן פרטים נוספים לחץ כאן.

בברכת בריאות איתנה,

המועצה המקומית כפר שמריהו: אתר האינטרנט / דף הפייסבוק / ערוץ היוטיוב / טוויטר